Carregant esdeveniments

  « Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

  ARCHIE SHEPP QUARTET

  Diumenge 7 Juliol - 22:00h |

  DIUMENGE 7 DE JULIOL
  ESCENARI JAUME I

  LA LLEGENDA
  ARCHIE SHEPP QUARTET

  Archie Shepp, saxo i veu
  Carl Henri Morisset, piano
  Matias Szandal/Darryl Hall, contrabaix
  Steve McCraven, piano

  Als seus 82 anys Archie Shepp està consagrat com un dels gegants del jazz que manté viva la flama del gènere des de la seva vessant més punyent i compromesa. Amb més de 150 discos enregistrats, la seva sensibilitat i el seu amor per la llibertat han contribuït de forma inestimable a la creació, la trobada i la presentació al gran públic de la rellevància de la música i la cultura afroamericanes. Obres pròpies com “Attica blues” són peces de referència absoluta en la història de la música com un clam per la dignitat humana i la qualitat musical des de les pròpies arrels.
  Nascut a Florida l’any 1934, la seva carrera musical sempre ha estat associada als músics més transgressors del moment, des de Lee Morgan i Bobby Timmons fins a Cecil Taylor. El seu primer disc el signaria l’any 1962 com a co-lider amb Bill Dixon i poc després crearia el grup New York Contemporary Five. Poc després entra en nòmina del segell Impulse! i contribueix a engrandir la seva història amb la gravació de disset discos que es converteixen en exponents imprescindibles del corrent revolucionari anomenat free jazz. I ja l’any 1965 entra a estudi per a gravar “Ascension” amb John Coltrane i marcar un abans i un després en la història de la música d’avantguarda a través de les coordenades del jazz.
  Amb el pas del temps se l’ha considerant un dels exponents més representatius de l’essència més autèntica i ferma que atresora el jazz juntament amb Sonny Rollins, i tant la seva connexió com el seu coneixement de la música i els ritmes africans concedeix a la seva sonoritat encara vigent un altar de privilegi en l’escena del jazz universal.

  Escenari Jaume I
  Plaça Jaume I
  08720 Vilafranca del Penedès