Carregant esdeveniments

  « Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

  ARTURO O’FARRILL & ANTONIO LIZANA QUARTET

  Dissabte 6 Juliol - 21:00h |

  DISSABTE 6 DE JULIOL
  ESCENARI JAUME I

  CARIBBEAN JAZZ
  ARTURO O’FARRILL & ANTONIO LIZANA QUARTET

  Arturo O’Farril, piano
  Antonio Lizana, saxo i veu
  Yarel Hernández, baix
  Shayan Fathi, bateria

  La unió entre el veterà Arturo O’Farrill i el jove Antonio Lizana proporcionarà una de les vetllades més càlides i rítmiques que acull aquesta edició del Vijazz. Fill del tòtem del latin jazz, el gran Chico O’Farrill, Arturo ha seguit les passes del seu progenitor com a director i arranjador d’orquestra a més d’haver desenvolupat la seva faceta personal com a pianista. Beneit per històrics del jazz amb els que ha compartit escenari i experiències com Dizzy Gillespie, Lester Bowie, Harry Belafonte i, evidentment, el seu propi pare, Arturo O’Farrill lidera actualment la seva particular Afro Latin Jazz Orchestra i és un dels exponents més respectats en aquest terreny a escala planetària amb tres Grammys al seu sarró particular.
  El saxofonista i cantaor gadità Antonio Lizana ha esdevingut un dels fenòmens recents en la connexió entre el flamenc i el jazz. Amb tres discos, “De viento”, “Quimeras del mar” i “Oriente” ha posat cap per avall una cruïlla d’estils i identitats que en el seu moment van abanderar músics com Paco de Lucia, Jorge Pardo, Carles Benavent i Chano Dominguez. La seva capacitat d’assimilar aquests referents i portar-los al seu terreny desinhibit i amb una càrrega d’energia i motivació extres, li ha proporcionat una atenció especial tant de la crítica com del públic.
  La connexió entre aquests dos músics compartint escenari i repertori és una forma d’unir l’Atlàntic de banda a banda com aquells descobridors aventurers que més de cinc segles enrere salpaven del Golf de Cadiz i veien terra a les illes del Mar Carib. A la màgia d’aquesta trobada s’unirà la col·laboració d’una convidada molt especial.

  Escenari Jaume I
  Plaça Jaume I
  08720 Vilafranca del Penedès