programa2008

  Carregant esdeveniments

  « Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

  ARTURO SANDOVAL SEXTET

  Diumenge 6 Juliol - 22:00h | | Preu: Gratuït

  Un mestre del jazz llatí

  Aquest entusiasta trompetista de jazz, nascut a Artemisa (Cuba) el 6 de novembre de 1949, va començar a estudiar música als 13 anys i després de provar amb varis instruments musicals es va decidir per la trompeta.

  De molt jove va fundar el grup Irakere amb el saxofonista Paquito D’Rivera i el pianista Chucho Valdés, i es van convertir en el conjunt de Jazz més important de Cuba. Un èxit que es va estendre a nivell mundial i que els va donar a conèixer al públic americà al Festival de Jazz de Newport a Nueva York, a l’any 1978. A partir de llavors, viu exiliat a Miami on es converteix en professor de l’Universitat Internacional de Florida i on grava el seu primer disc a USA amb el títol: “Flight to Freedom” per el segell GRP.

  El gran talent musical de Sandoval ha estat associat amb molts músics, però sense dubte el seu pare espiritual és Dizzy Gillespie. Gillespie es considerat com un dels grans difusors de la música afrocubana i va ser determinant en la posterior carrera de Sandoval. Els dos músics es van conèixer a Cuba a l’any 1977 quan Gillespie feia actuacions improvisades al Carib amb el saxofonista Stan Getz. A causa de la situació política, Cuba havia estat aïllada dels músics americans durant anys, però Gillespie volia saber quin tipus de música es feia allà. Sandoval es va oferir a ser el seu cicerone musical i posteriorment li va confessar que ell mateix també era músic.

  A més de la seva llarga trajectòria dins del món jazzístic, Sandoval també té una carrera musical com intèrpret clàssic. La gravació “The Classical Álbum”, ofereix concerts per a trompeta de Hummel i Mozart, així com el seu propi concert per a trompeta i orquestra. Sandoval ha participat com a compositor i intèrpret en varies bandes sonores de cine, com “La Família Pérez”, “Els reis del Mambo” i “L’Habana”. La pròpia vida de Sandoval també va ser portada al cine a l’any 2000 i interpretada per Andy Garcia, amb el títol “For Love or Country: The Arturo Sandoval Story”.

  Arturo Sandoval ha aconseguit al llarg de la seva trajectòria professional 4 Grammy Awards, 6 Billboard Awards i un Emmy Award. Al 2007 el seu darrer Grammy Llatí amb el treball “Rumba Palace” .

  Sandoval ha treballat junt a Vikki Carr, Luis Enrique, Mike Couzzi, George Noriega, Lee Levin, Tony Concepción, Julio Hernandez, Rene Toledo, Rita Quintero, Dana Teboe, Ed Calle, Johnny Mathis, Gloria Estefan, Kenny G., Paul Anka, Frank Sinatra y Dave Grusin. També ha tocat en concerts amb Woody Herman, Herbie Hancock, Woody Shaw, Stan Getz, Tony Bennett, Patti LaBelle y Céline Dion. Horacio “el negro” Hernandez, Chick Corea, Poncho Sanchez, Steve Turre, Dave Samuels, Dave Weckl, Pete Scovedo.

  A l’ abril de 2006, Arturo Sandoval va obrir un local musical a Miami Beach amb el nom de The Arturo Sandoval Jazz Club. Per aquest escenari han passat des d’artistes locals fins a figures internacionals del món del jazz com Joshua Redman, Roberta Flack, Roy Haynes, Omar Sosa, The Bad Plus, Moe Goldstein i Danilo Perez o el propi Sandoval.

  Formació:
  Arturo Sandoval – Trompeta
  Armando Gola – Baix
  Philbert Armenteros – Percusió
  Luis Felipe Lamoglia – Saxo
  Alexis Arce – Batería
  Antonio Perez – Piano

  Escenari Jaume I
  Plaça Jaume I
  08720 Vilafranca del Penedès