Carregant esdeveniments

  « Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

  Barcelona Big Blues Band & Dani Nel·lo

  Dissabte 4 Juliol - 0:30h |
  Categoria:
  ,
  | Preu: Gratuït

  Barcelona Big Blues Band

   

  Tradicionalment, Barcelona ha generat bones Big Bands de jazz i de swing. Des de principis dels setanta i fins l’actualitat, molts músics i arranjadors de la ciutat s’han deixat seduir per la potència i la versalitat característiques d’aquest tipus de formacions. Però fins ara, cap d’elles ho havia fet amb la voluntat de dedicar-se al blues i al rhythm and blues. La Barcelona Big Blues Band, sota la direcció del contrabaixista Ivan Kovacevic, conjuga un grup de bons músics que creen un so energètic, salvatge i a la vegada sofisticat. A través dels seua arranjaments, Kovacevic aplica a la Big Band tota la seva experiència i el criteri que ha anat adquirint en petits combos. El resultat és un torrent sonor, en sintonia amb la tradició de bandes com les de T-Bone Walker o Johnny Otis.

   

  Enfocada a acompanyar als millors artistes del rhythm´n´blues a nivell nacional i  internacional, tenint d’aquesta manera una sonoritat àmplia i variable. Ha col·laborat amb Dani Nel·lo, Ray Gelato, Myriam Swanson, Mike Sanchez, Drew Davies, Steve Lucky & Carmen Gettit, Mark Tortorici, Agusti Burriel, Blas Picón, Big Dani Pérez, Lluís Coloma, Santos Puertas, etc. Aquestes col.laboracions l’han dut a actuar en diversos festivals de jazz i blues de Cataluña i en emblemàtiques sales com el Jamboree o el Palau de la Música.

   

  Ivan Kovacevic – Contrabaix i Direcció
  Jaume Torné i Victor Vergés – Trompeta
  Dani Nel·lo – Saxo Tenor
  Pere Masafret, Igor Kossenkof – Trombó
  Duska Miscevic, Ignasi Poch – Saxo Alt
  Federico Mazzanti – Piano
  Pol Prats, Artem Zhuliev – Saxo tenor
  Martí Elias – Bateria
  Núria Vitó – Saxo Baríton

   

   

  Dani Nieto

   

  Saxofonista barceloní amb una llarga trajectòria en la qual mostra la seva passió per l’època dels anys 40 i pel so de grans artistes com Red Prysock, Sil Austin o King Curtis.

   

  Dani Nel·lo (Barcelona, 2 d’octubre de 1967) és saxofonista, compositor i creador d’esdeveniments escènics. Es va fer popular amb tan sols 17 anys, quan va esdevenir el saxofonista del popular grup barceloní de rock‘n’roll Los Rebeldes.

   

  Després de dotze anys en el grup, emprèn la seva pròpia carrera musical a la qual inclou els estils rhythm ‘n’ blues i jazz, fent d’ells seu segell personal. Amb Nel·lo i La banda del Zoco va llençar dos discs i poc després va crear Tandoori Le Noir, una banda instrumental de rhythm’n’blues formada per les figures més destacades del blues de Barcelona. El seu so únic desperta interès i el porta a col·laborar amb grans figures nacionals i internacionals.

   

  Ha versionat grans figures com King Curtis, Elvis o Nick Curran, una mostra de la seva passió pel jazz, el rock‘n’roll i el swing. Les seves influències són més àmplies, però, i l’han dut a una visió més eclèctica de la música. Entre elles hi ha Red Prysock, King Curtis, Sam Butera, Willis Jackson, Lee Allen, Illinois Jacquet, Gene Ammons, Big Jay McNeely, Jimmy Forrest, Ben Webster, Fred Buscaglione, Los Lobos, Marc Ribot, Martin Denny, Henry Mancini, Lalo Shifrin, Tom Waits i John Lurie.