programa2007

  Carregant esdeveniments

  « Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

  CHARLIE HADEN QUARTET WEST

  Dissabte 30 Juny - 23:00h | | Preu: Gratuït

  El contrabaixista i compositor Charlie Haden, company musical de Ornette Coleman i Don Cherry, ens presenta la gira de celebració del 20è aniversari del Quartet West, un grup que, ja amb el primer àlbum de l’any 1987, va crear un dels discos indispensables del jazz contemporani. Haden, amb un estil sobri i voluminós, està considerat per a molts com un dels contrabaixistes més influents de la història del jazz.


  Formació: 

  Charlie Haden – Contrabaix
  Ernie Watts – Saxo
  Alan Broadbent – Piano
  Rodney Green – Bateria

  Crònica del concert:
  Amb tota l’expectativa que havia creat la visita del mestre, al final ens vam oblidar de tots els seus capricis. El Quartet West va fer 20 anys el 2006 i ja ningú li demana res més, simplement que faci la seva feina. Si l’entorn és bo, la lluna surt per sobre del Vinseum i el Watts està per la feina, no calen més ingredients. Estem davant de l’autèntica essència del jazz modern. Un home com Haden, provinent dels inicis del Free Jazz no pot oblidar que el so és la base de la seva música i ell mateix ho va dir: tenir les orelles grans fa que ho senti tot més fort. Carai !

  L’organització va fer posar més cadires i va fer apagar els llums que il·luminen la façana de Santa Maria. El silenci en el que va quedar la plaça va ser de bon agrair i els músics també ho van notar. Brillants en el seu conjunt, cal destacar el moment extraordinari d’Ernie Watts, que va oferir un solo a Lonely Woman d’Ornette Coleman, i al mateix temps, parlar d’un exultant Alan Broadbent, que amb el seu lirisme li va donar la rèplica, estirant els aplaudiments més duradors de la nit. El somriure es va apoderar de tot el grup, fins i tot del joveníssim Rodney Green, que va començar un xic moix però (un altre cop la màgia ?) va acabar fent un solo d’alt nivell, amb una rialleta als llavis. Després no tenia son i va voler passar pel Casino, i va tocar 3 o 4 peces amb el Trio base de Mariano Steimberg, el J.A.M. Trio.

  La plaça no es va rendir fins que els músics van tornar, ara ja rient amb tota la consciència d’haver fet un concert extraordinari. El Quartet West feia més de 10 anys que no visitava Catalunya i el retrobament va ser un plaer per les orelles.

  Escenari Jaume I
  Plaça Jaume I
  08720 Vilafranca del Penedès