Carregant esdeveniments

  « Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

  Christian Scott aTunde Adjuah

  Dissabte 8 Juliol - 21:00h |
  Categoria:
  | Preu: Gratuït

  Plaça Jaume I

  Dissabte 8 de juliol, 21:oo h

  Així com hi ha una Nova Orleans abans i després de l’huracà Katrina, el jazz del segle XXI també ha viscut una revolució amb l’aparició de la figura del trompe¬tista Christian Scott aTunde Adjuah.

  Fill de la ciutat que va propiciar el naixe¬ment del jazz, i d’on provenen trom¬petistes que han marcat la història del gènere com Louis Armstrong o Wyn¬ton Marsalis, Scott ha estat el revulsiu més sorprenent en l’era contemporània d’aquesta música. Nebot del llegendari saxofonista Donald Harrison, ha estat un músic proverbial a l’hora de maridar la tradició amb l’actualitat i fer conviure els registres clàssics del gènere amb les sonoritats del hip hop i les seves deri¬vades més urbanes i elèctriques. No en va, el baixista Marcus Miller el va re¬clutar l’any 2009 per a fer la revisió del “Tutu” de Miles Davis. A més, la seva figura va inspirar el personatge de Del¬mond Lambreaux a l’aclamada sèrie de televisió “Treme”.

  El lligam amb els orígens es va fer més evident quan l’any 2012 va completar el seu nom amb aTunde Adjuah, els cog¬noms dels seus avantpassats. El títol de la seva proposta, ‘Stretch Music’ és una declaració d’intencions i ens mostra la seva clara voluntat de, sense deixar de banda la tradició, sonar tant actual com el hip hop. aTunde estira les con¬vencions rítmiques, melòdiques i har¬mòniques del jazz amb la determinació d’abraçar tantes formes, llenguatges i cultures musicals com sigui possible.

  Formació

  Christian Scott aTunde Adjuah – trompeta, reverse flugel i sirenette
  Logan Richardson – saxo
  Zaccai Curtis – piano i teclats
  Luques Curtis – baix
  Corey Fonville – bateria

  Escenari Jaume I
  Plaça Jaume I
  08720 Vilafranca del Penedès