Carregant esdeveniments

  « Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

  Dianne Reeves

  Diumenge 9 Juliol - 22:00h |
  Categoria:
  | Preu: Gratuït

  Escenari Jaume I

  Diumenge 9 de juliol, 22:00 h

  Guanyadora de cinc premis Grammy i considerada la millor vocalista de jazz de l’actualitat, Dianne Reeves posa el punt final al Vijazz 2017 d’una forma elegant i exquisita amb els temes del seu darrer àlbum d’estudi, ‘Beautiful Life’. Un treball en el qual reivindica una visió positiva i meravellosa del miracle de la vida i que li ha tornat a valdre un Grammy en la seva carrera. Reeves és l’única cantant que ha obtingut aquest guardó per tres gravacions consecuti­ves.

  Nascuda a Detroit l’any 1956, Dianne Reeves va ser descoberta pel trom­petista Clark Terry quan encara anava a l’escola i des de finals de la dècada dels setanta fins ben entrat els vuitanta es va foguejar al costat del músic i pro­ductor Billy Childs. A la dècada dels no­ranta es converteix en artista Blue Note, un dels segells de primera rellevància dins la història del jazz, i els seus discos mostren l’ampli ventall de registres i es­tils que domina amb una tècnica vocal impecable i un excel·lent gust a l’hora d’escollir els músics que l’acompanyen.

  L’any 2005 la seva participació a la ban­da sonora de la pel·lícula “Good Night and Good Luck”, protagonitzada per George Clooney, va suposar una nova empenta comercial a la seva carrera i que la seva veu fos valorada més enllà de l’estricte àmbit del jazz.

  La publicació l’any 2015 del disc ‘Bea­tiful Life’ va suposar el seu retorn als estudis de gravació després de cinc anys. I ara visita el festival Vijazz en una ocasió única de veure-la en directe i constatar com segueix regnant en la categoria de les Grans Dames del jazz actual.

   

  Formació

  Dianne Reeves – veu
  Peter Martin – piano
  Romero Lubambo – guitarra
  Reginald Veal – baix
  Terreon Gully – bateria

  Escenari Jaume I
  Plaça Jaume I
  08720 Vilafranca del Penedès