programa2007

  Carregant esdeveniments

  « Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

  EDDIE PALMIERI & AFRO-CARIBBEAN JAZZ ALL STARS

  Divendres 29 Juny - 11:00h | | Preu: Gratuït

  Aquest músic, guanyador nou vegades del premi GRAMMY® (l’últim l’any 2007 pel projecte “Simpático” amb el trompetista Brian Lynch), està reconegut com un dels màxims exponents del piano llatí del segle XX. Eddie Palmieri ha liderat, en els seus quaranta anys de carrera, els grups i orquestres més explosius de salsa i jazz llatí. El mestre Palmieri, fill de porto-riquenys, va néixer a l’Spanish Harlem de Nova York. La seva incendiària presència en escena i les seves imaginatives composicions li han donat una justa fama d’artista desbordant i inclassificable. Aquesta habilitat extraordinària per fusionar els ritmes de la seva herència llatina amb les influències jazzístiques de Thelonius Monk i McCoy Tyner, el van portar a l’èxit immediat als anys 50 i 60.

  Amb el pas dels anys, ha continuat la seva trajectòria d’innovació estilística i ha creat àlbums de salsa clàssica, més endavant amb R&B, pop, rock, veus llatines, fins i tot jazz d’improvisació. Ara que Tito Puente ja ens ha deixat, el Mestre Palmieri ha acceptat el seu rol d’ambaixador mundial del Latin Jazz.

  Crònica del concert

  Qui dubta de la professionalitat d’aquest monstre del Latin Jazz? No hi ha lluita que no pugui vèncer! Després d’un vol transatlàntic ple de problemes, amb equipatges perduts, inclosos alguns instruments, el mític Palmieri va disposar d’un públic totalment entregat a la causa i que no va descansar ni un moment. La tramuntanada que van desfermar Brian Lynch i Conrad Herwig (impagable substitut de l’anunciat Yosvani Terry), va ser de tal magnitud que no podem dir més que, benviguts déus del vent !! Lynch, que és l’autèntic partner de Palmieri, amb la seva tècnica punyent va arribar a treure notes impensables per una trompeta, tan per dalt com per baix. Herwig va deixar constància de la seva tècnica i no va ser menys, tocant amb el trombó d’un ex alumne seu, que amb gran amabilitat va venir en el seu ajut, pal·liant els efectes de la pèrdua d’equipatges. Un gest que l’organització del Vijazz ha agraït de tot cor.

  També volem parlar del mític Vincent Rivero, soci dels grans del Jazz Llatí, que va tenir un solo aclaparador i que, després del concert, va aparèixer a la Jam Session del Casino on va acabar remenant la bateria més conguera que he vist mai. Per Claussell (és català aquest noi ?) i Rodríguez un 10 per mantenir el fons de la banda i fer-nos moure com mai.

  Escenari Jaume I
  Plaça Jaume I
  08720 Vilafranca del Penedès