Carregant esdeveniments

  « Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

  Formatges blaus & vins i caves amb Xerigots

  Diumenge 8 Juliol - 19:00h | | Preu: 15€

  En aquest tast, maridarem diferents vins del Penedès amb una degustació exclusiva de formatges blaus Xerigots.

  Descobrirem que el tret distintiu dels formatges blaus són les vetes blaves del seu interior. I saps per què? Doncs és degut a la sembra del “penicilinium roqueforti” a la quallada, la part caseosa i greixosa de la llet. Degustarem diversos formatges de Xerigots de diferents tipus. Un maridatge pels valents, amb diversos formatges blaus. Un tast de rock’n’roll!

  Saint Agur

  Aquest formatge ens permet començar a iniciar-nos a la varietat de blaus. És una peça de 2kgrs i de curta maduració. De la regió volcànica de  l’Auvernia rica en pastures tot l’any amb llet pasteuritzada de vaca i una textura semidura. En boca obtenim cremositat i ans allibera sabors mantecosos. De seguida comencem a trobar el sabor en essència del “Roqueforti” i ens persisteix al paladar durant una bona estona. 

  Rochevaron Montbriac

  Eś un dels formatges blaus més interessants que hi ha. De pasta tova amb floridura blava, i pell natural amb cendra. Maduració durant un mínim de 60 dies en coves naturals. És el resultat d’un experiment exitós que combina vetes de floridura blaves amb un formatge suau i cremós típicament francès. S’elabora injectant la bacteria “Penicillium roqueforti” a la deliciosa i cremosa pasta tipus Brie. Se’l reconeix fàcilment per la seva pell de cendra lleugerament blava i la pasta de color marfil amb un lleuger perfum, suau i delicada. 

  Blau del Net

  Aquest formatge està elaborat al Palau d’Aglesola. Amb llet d’ovella i un procés totalment artesanal han aconseguit aquesta filigrana. Te una maduració de dos mesos. Te una textura lleugerament trencadissa i en boca és cremós i penetrant. Les vetes de blau són lleugeres però li donen personalitat. Aquest formatge va tenir el World Cheese Awards de Broze en formatges blaus.

  Blue de Chevre Fermier

  Formatge força exclusiu ja que és poc habitual trobar un formatge blau de pasta tova de cabra com aquest. Elaborat a la Vall del Loire, el “penicilium roqueforti” és, en aquest cas, més subtil que en altres formatges blaus, però la maduració amb cendra li aporta un toc de rusticitat.

  Stilton

  Prové d’Anglaterra i té dues varietats: la blava i la blanca. Totes dues protegides per la Denominació d’Origen. És un formatge blau elaborat amb llet de vaca i la seva crosta és florida, la pasta pot ser de color blanc o taronja.


  Horari

  Diumenge, 8 de juliol, a les 19:00 h


  Preu: 15€
  Places limitades  Comprar

  Sala de tast Tr3sC
  Rambla de Sant Francesc
  Vilafranca del Penedès