Carregant esdeveniments

  « Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

  Formatges catalans & vins i caves amb Xerigots

  Divendres 6 Juliol - 20:00h | | Preu: 15€

  Amb aquest tast de formatges catalans amb vins del Penedès us proposem una experiència 100% catalana. Tastarem només productes de proximitat, de qualitat artesanal de primera divisió i que prové de l’esforç i el treball dels nostres pagesos, productors i enòlegs. Descobreix una selecció increïble de formatges d’arreu de Catalunya amb diversos vins de ben diverses tipologies. El tast 100% català del Vijazz 2018!

  Descobrirem que la tradició formatgera catalana antigament quedava estancada dins les cases de pagès que tenien el seu propi ramat i es feien el seu formatge en motlles de ceràmica. Des de fa uns 30 anys la tecnologia, la innovació i la proximitat amb França ha fet que sortissin arreu del territori més d’un centenar de formatgeries.  Xerigots selecciona cadascun dels seus formatges amb diferents criteris com ara, l’estacionalitat (estiu/hivern), el tipus de llet (ramat propi), llet crua, llet termitzada i els diferents tipus d’acabats, com pastes toves i curats. Avui podem gaudir sense anar gaire lluny d’un sector formatger reconegut amb premis internacionals i de grans fires formatgeres.

  El formatge és un producte artesanal “viu” i que es seleccionat segons la estacionalitat, per garantir del seu millor estat i conservació, i aconseguir un tast de formatges i vins excel·lent.

  La nostra selecció de formatges és:

  Briqueta de cabra

  Formatge cremós de llet pasteuritzada de cabra produït a Santa Eulàlia de Ronçana (Barcelona). És suau, untuós, fi i amb tot el gust de la llet de cabra.

  Puigpedrós

  Llet crua de vaca de pell rentada. La seva coloració taronja característica influeix en el gust i la textura. Una olor intensa i matissada per les notes florals que la llet transmet al formatge. La textura, de pasta semidura, permet un pas en boca on es noten les nous, la fruita confitada i un final llarg i persistent que recorda al prat i la muntanya. Produït a Ger (La Cerdanya).

  Garrotxa

  Llet pasteuritzada de cabra amb una escorça florida natural de tonalitats grises i blavoses, formada per un fong que és present a tota Catalunya central provinent de roures, pins i pollancres. Textura cremosa i suau, compacte en el tall però menys trencat que el madurat. En boca el gust és equilibrat i natural, lleugerament salat i amb notes de mantega i àcid làctic. Té un gust posterior exquisit i pronunciat que fa que agradi a tots els públics.

  Serrat

  Elaborat amb llet crua d’ovella de la pròpia explitació ramadera situada a la Torre de l’Espanyol (Ribera d’Ebre). La seva llarga curació fa que sigui un formatge gustós i peculiar, de tall compacte.

  Blau Ceretà

  Formatge blau singular elaborat a partir de llet crua de vaca, amb tres mesos d’afinament. De gust prou suau per pertànyer a la família dels blaus, amb notes finals de picant subtil. Color ocre-groguenc.


  Horari

  Divendres, 6 de juliol, a les 20:00 h


  Preu: 15€
  Places limitades  Comprar

  Sala de tast Tr3sC
  Rambla de Sant Francesc
  Vilafranca del Penedès