programa2007

  Carregant esdeveniments

  « Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

  MACEO PARKER

  Diumenge 1 Juliol - 20:00h | | Preu: Gratuït

  MACEO PARKER va néixer l’any 1943 a Kinston, Carolina del Nord, en una gran família musical i va iniciar els estudis de saxo als 8 anys d’edat.

  Va començar a actuar en públic amb la banda dels seus germans i el 1962 va entrar a formar part de la banda de JAMES BROWN, amb qui va romandre 25 anys i va realitzar llargues gires per tot el món. Va col·laborar amb les seves gravacions i va aprendre al seu costat tots els secrets del negoci de l’espectacle.

  Durant els anys 70, MACEO va organitzar la seva pròpia banda: MACEO & ALL THE KINGSMEN, amb la qual va enregistrar 2 àlbums: “Doing Their Own Thing” i “Funky Music Machine”. Durant els anys 90 va enregistrar 2 grans discs més: “Roots Revisited”, que es va mantenir 10 setmanes com a Nº 1 en les llistes de BILBOARD i, més tard, “Mo’ Roots”.

  El 1992, va treure el seu disc en directe: “ Life On Planet Groove”, amb un so molt sòlid i un estil més personal, que ell mateix definia com “un 2% de Jazz i un 98% de Funk” i que enganxaria també al públic més jove. El 1998 va seguir amb “Funkoverload”, amb el qual consolidava el seu estil i obtenia el respecte per part de la crítica internacional.

  El 2000 va publicar “DIAL: M.A.C.E.O.”, en l’enregistrament del qual van col·laborar PRINCE, ANI DiFRANCO, JAMES TAYLOR i SHERYL CROW. Més tard, al 2003, va aparèixer “MADE BY MACEO”, gravació completament realitzada en directe per la seva banda.

  En els últims anys, MACEO PARKER ha estat un dels artistes més contractats, ha actuat en els festivals més importants del món i ha realitzat una mitjana de 250 concerts l’any. El 2004 es va agafar uns mesos de descans i després es va unir a la banda de PRINCE durant tota la seva gira americana. L’estiu del 2005 tornava novament a Europa per actuar en els més grans festivals, va realitzar també 10 actuacions a Espanya i va presentar el seu últim àlbum “SCHOOL´S IN !”.

  MACEO PARKER compta ja amb 10 àlbums a la seva discografia pròpia i amb una infinitat de col·laboracions amb artistes tan importants com JAMES BROWN, BOOTSY COLLINS, PARLIAMENT, GEORGE CLINTON, FRED WESLEY, P-FUNK ALL STARS, LIVING COLOUR, KENNY NEAL, TEN THOUSAND MANIACS, JB’S, RED HOT CHILI PEPPERS, KEITH RICHARDS, BRYAN FERRY, DE LA SOUL, PRINCE, ANI DIFRANCO, PHIL UPCHURCH, MICRO WAVE, BILLY C. WIRTZ i LES Mc CANN, entre molts altres.

  La seva formació habitual està composta per: Maceo Parker, saxo i veu, Corey Parker, veu i cors, Martha High, veu i cors, Ron Tooley, trompeta, Greg Boyer, trombó, Bill Bolware, piano i orgue Hammond B3, Bruno Speight, guitarra, Rodney “Skeet” Curtis, baix elèctric i Jamal Thomas, a la bateria.

  A primers de 2007, MACEO PARKER, va posar en marxa una nova gira europea, a la qual presenta un nou espectacle anomenat “ROOTS & GROOVES”. Per primera vegada, reuneix a més de 20 músics sobre l’escenari, entre els quals es troben DENIS CHAMBERS a la bateria i RODNEY “SKEET” CURTIS al baix, així com la prestigiosa WDR BIG BAND de Colònia i el gran director i arranjador musical MICHAEL ABENE. Aquest espectacle consta de 2 parts: la primera, de JAZZ i SWING dedicat totalment a les cançons i memòria de RAY CHARLES i la segona, de FUNK pur, en la qual interpreta les millors cançons del seu propi repertori acompanyat per la WDR BIG BAND, amb DENNIS CHAMBERS i RODNEY “SKEET” CURTIS com a convidats. Aquest nou espectacle de MACEO torna a deixar el llistó molt alt, i els dos únics concerts realitzats fins al moment, que tingueren lloc a Barcelona i Madrid el passat mes de febrer, han aconseguit les millors crítiques.

  Formació:
  Maceo Parker (saxo alt, flauta i veu)
  Corey Parker (veu)
  Martha High (veu)
  Ron Tooley (trompeta)
  Tyrone Jefferson (trombó)
  Will Boulware (teclats)
  Bruno Speight (guitarra elèctrica)
  Rodney “Skeet” Curtis (baix elèctric)
  Jamal Thomas (bateria).

  Crònica del concert

  El rei del Funk tancava el Vijazz i ho va fer d’una forma brillant, reunint a Vilafranca la gran majoria dels saxofonistes de Catalunya i part de l’estranger, a més de gent vinguda de tot arreu. Molts d’ells venien a Vilafranca per primera vegada.

  El show de Parker s’assembla cada cop més al de James Brown, només li falta la parafernàlia de colors i la capa. Aquella professionalitat desbordant, aquell teatre tan perfecte i aquell resultat tan explosiu. Una plaça plena de gom a gom és el millor motiu per un dels grans saxofonistes de l’actualitat a qui, amb 64 anys acabats de fer, no sembla que l’energia se li acabi. El monstre de Carolina del Nord va tocar 2 hores sense parar, frenètiques, amb moments deliciosos, amb estones per emmarcar. Maceo Parker és un tipus que a l’escenari es transforma i, quan va veure que la gent seguia saltant i ballant, malgrat la pluja suau i l’amenaça de calamarsada, es va posar més intens encara i aquesta plaça de Jaume I que hem descobert aquests dies, va fer la resta. El show va caminar i va córrer !! sense pausa fins el final. El detall de Maceo fent saludar managers i representants des de davant l’escenari no va ser gaire musical, però va ser el contrapunt de la incendiària intervenció de la cantant Matha High, un prodigi de veu que deixa amb la boca oberta. Remarcables també els solos de Ron Tooley i el nou, Tyrone Jefferson, substitut del trombó titular Greg Boyer. Al darrera la secció ritmica que és una autència locomotora, Bruno Speight, Skeet Curtis i Jamal Thomas, conjuntament amb el “rei de les Blanques i les Negres”, Will Boulware. Amb ells al darrera no cal patir per res i el rei del Funk va tenir moments tan explosius, com únics avui dia. De Maceo Parker només n’hi ha un. El detall de fer una introducció amb la flauta travessera també va ser un xic sorprenent per tothom, però ja se sap que les estrelles tenen això.

  El final es va anar acostant i la gent seguia movent-se com en el primer tema. La façana de Santa Maria es tornava a il·luminar i l’espectacle es traslladava a la mateixa plaça, on el públic lluïa de forma extraordinària des de dalt l’escenari, mimetitzant tot el que feia l’Estrella.

  Final brillant, milimètricament estudiat amb un parell de bisos i un WE LOVE YOU, que sempre es converteix en la frase de bandera. El Vijazz Penedès ha acabat amb una festa d’extraordinària energia. Que no falti l’energia pel 2008 !!

   

  Escenari Jaume I
  Plaça Jaume I
  08720 Vilafranca del Penedès