Carregant esdeveniments

« Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

Manu Katché Unstatic

diumenge 3 juliol - 20:00h |
Categoria:
,

Manu Katché va néixer el 27 d’octubre de 1958 a St Maur des Fosses (França). Va fer les seves primeres passes en el món de l’art als cinc anys fent ballet, dos anys abans de passar a fer classes de piano, l’activitat més propera a les seves aspiracions.

 

Té una formació clàssica. Va estudiar al Conservatori Nacional Superior de Música de París. La seva carrera es va originar com a músic percussionista en una orquestra simfònica. Potser per això té tant de reconeixement entre el públic, i és que els seus estils musicals van des del jazz clàssic al pop rock més actual.

Compagina els seus estudis alhora que ja desenvolupa els primers treballs amb petits grups fins que comença a acompanyar a “Coluche” en alguns dels seus tours.

Entre els grans músics francesos amb els quals ha col·laborat en gravacions d’estudi, cal destacar: Goldman, Souchon, Chedid, Catherine Lara, i Michel Jonasz, entre d’altres. I l’explosió de la seva carrera fou quan Peter Gabriel li va demanar que formés part del seu grup per l’àlbum “So”.

 

Alguns músics es neguen a ser col·locats en una categoria, però Manu té el privilegi de variar diverses influències i adaptar-les a qualsevol estil.

El so de la seva bateria té alguna cosa especial que va ser el que li va obrir les portes dels estudis i dels principals escenaris internacionals, amb bandes de rock. De les seves col·laboracions internacional mereixen ser destacades: Joni Mitchell, Sting, Dire Straits, Tears for Fears, The Christians, Robbie Robertson, Joan Armatrading, Paul Young, Tracy Chapman, Youssou N’Dour, Pino Danielle, Simple Minds, Joe Satriani, Richard Wright…

Manu segueix treballant per forjar-se una gran reputació com a batería. Entre els premis que li han atorgat podem destacar: el premi de “Victorie de la Musique” per “Meilleurs arrangements” l’any 1986 i també l’any 1987 va obtenir el “Meilleur musicien de Studio”.

L’any 1996 va rebre el premi a millor bateria de l’any per “Moderm Drummer”, per la Banda Sonora Original d’“Un Indien Dans La Ville”.

I l’any 2004, al Festival de Bateries de Montreal se li va atorgar el premi “Cavaller de les Arts i Les Lletres” entregat pel Ministre de Cultura.

El 2005, Manu Katché va decidir prendre un nou rumb a la seva carrera retornant al seu primer amor, el Jazz, amb l’àlbum “Neighbourhood”, amb el segell discogràfic ECM Records i en col·laboració amb el saxofonista noruec Jan Garbarek.

El 2007, va reeditar amb la mateixa discogràfica el seu segon àlbum: “Playground”.

Des de l’abril de 2007 fins mitjan del 2010, Manu Katché va co-presentar  un programa mensual al canal de jazz Arte.TV “One Shot Not”, l’oportunitat perquè els aficionats descobrissin noves experiències musicals.

L’any 2010 va editar el seu àlbum “Third Round”. I el 2012 “Manu Katche” i va estar de gira amb l’aniversari de “So” de Peter Gabriel.

Avui en dia, Manu posseeix un gran prestigi en l’àmbit instrumental i ha acompanyat a d’altres grans artistes com Dire Straits, Sting, Bee Gees, Mango, Claudio Baglioni, Jan Garbarek o Joe Satriani.

El 2014 va editar dos àlbums: “Touchstone For Manu” i “Live in Concert”.

I l’any 2016 ha editat el seu últim àlbum “Unstatic”.

 

 

Formació musical

Manu Katché – Bateria
Jim Watson – Piano / teclats
Luca Aquino – Trompeta
Jérôme Regard – Contrabaix
Tore Brunborg – Saxo

 

Discografia

1992 – It’s About Time

1999 – Stick Around

2005 – Neighbourhood

2006 – Grévin

2007 – Playground

2010 – Third Round

2012 – Manu Katche

2014 – Touchstone For Manu

2014 – Live in Concert

2016 – Unstatic

Escenari Jaume I
Plaça Jaume I
08720 Vilafranca del Penedès