Carregant esdeveniments

  « Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

  Modern Standards Supergroup

  Divendres 1 Juliol - 22:30h |

  DIVENDRES 1 DE JULIOL
  MODERN STANDARDS SUPERGROUPS

  Bill Evans – Saxo
  Randy Brecker – Trompeta
  Billy Cobham – Batería
  Niels Lan Doky – Piano
  Linley Marthe – Baix

  El projecte va ser iniciat per Niels Lan Doky, que durant la major part de la seva carrera ha estat un ferm defensor de la renovació del repertori d’estàndards del jazz. MODERN STANDARDS SUPERGROUP reviurà aquesta vella tradició i la reinterpretarà per al panorama de la música moderna. Per a això s’ha envoltat d’un elenc de grans músics i reconegudes figures del jazz actual, com són:

  Bill Evans: Saxofonista i productor que va fer el seu debut en l’escena musical internacional en la dècada de 1980 amb Milers Davis (a l’edat de 21 anys) i va gravar 6 discos amb Davis. Això va portar a realitzar gires i enregistraments amb artistes com John McLaughlin, Herbie Hancock i Mick Jagger, per nomenar alguns. Amb 26 àlbums en solitari fins avui I nominacions als Grammy, Evans ha continuat explorant una enlluernadora varietat d’escenaris musicals aventurers com a líder d’una banda pionera.

  Randy Brecker: Trompetista i compositor, guanyador de quatre premis Grammy, ha ajudat a donar forma al so del jazz, el R&B i el rock durant més de quatre dècades. Les seves interpretacions de trompeta i fliscorno han aparegut en centenars d’àlbums d’una àmplia gamma d’artistes, des de James Taylor, Bruce Springsteen i Parliament/Funkadelic fins a Frank Sinatra, Steely Donen, Jaco Pastorius i Frank Zappa.

  Billy Cobham: Un dels bateries que més han influït en la manera de tocar aquest instrument en els anys setanta. Cobham ha enriquit la tècnica de la bateria jazz, l’ha traslladat amb energia al camp del jazz-rock i s’ha convertit en un model per a tots els bateries rock. Cobham va redefinir el paper de la bateria en bandes emblema com Mahavishnu Orchestra, el grup de Milers Davis o el seu tàndem amb George Duke.

  Linley Marthe: Un mestre del baix elèctric, va ser l’últim d’una llarga llista de grans baixistes (inclòs Jaco Pastorius) a tocar i gravar amb el difunt i gran teclista, Joe Zawinul. Ha captivat al públic de tot el món amb el seu increïble mestratge musical i el seu profund ritme. El so i l’estil de Linley l’han convertit en un dels acompanyants més sol·licitats del món.

  Niels Lan Doky: El pianista danès, compositor i productor de jazz és un dels pianistes més importants del jazz europeu. Michael Contat ho defineix com “un dels més convincents deixebles de Bill Evans (piano), amb una  sensibilitat romàntica molt personal”. La seva història musical és impressionant, ja als quinze anys treballava amb Thad Jones, i, a més del seu grup The Doky Brothers amb el seu germà Chris Mihn Doky, ha tocat amb John Scofield, Pat Metheny, Joe Henderson, Michael Brecker, Charlie Haden i altres grans.

  Escenari Jaume I
  Plaça Jaume I
  08720 Vilafranca del Penedès