programa2014

  Carregant esdeveniments

  « Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

  Poètic Vijazz, recital de poesia vínica

  Dissabte 5 Juliol - 19:30h |
  Categoria:
  | Preu: Gratuït

  EN EL POÈTIC VIJAZZ D’AQUEST ANY, EL GRAN JORDI LLAVINA, RENDEIX HOMENATGE A JOAN VINYOLI

  Dissabte 5 de juliol, escenari de la Rambla Sant Francesc, a les 19.30 hores.

  ACTE GRATUÏT

  En un dels seus poemes, Joan Vinyoli va escriure: “Fes compte que potser el més important / és collir nous o bé ensacar avellanes, / fer un tast de vi, passar d’un cove a l’altre / castanyes”. I, en un altre, va deixar dit això: “El dia torç el coll / com una espiga plena. / La nit és tota per nosaltres. / Encén el vi”.

  El poeta penedesenc Jordi Llavina és enguany el comissari de l’Any Vinyoli; és a dir, l’encarregat de coordinar tots els actes que tenen lloc arreu del país per celebrar el centenari del naixement d’aquest autor català i universal. Aquest dissabte, en el marc del Vijazz 2014, ens oferirà una conferència sobre l’obra poètica de Vinyoli. Només dos dies després del gran homenatge al poeta que s’ha fet a l’Arts Santa Mònica, coincidint amb el dia exacte que Vinyoli hauria fet cent anys (el 3 de juliol), Llavina ens parlarà, amb la seva habitual passió, del que considera el seu poeta de capçalera des de fa exactament trenta anys i un dels més importants que ha donat mai la llengua catalana.

  “Encén el vi” és el títol de la seva xerrada, que tindrà lloc aquest dissabte, 5 de juliol, una hora abans que el dia torci el coll com una espiga plena: és a dir, a dos quarts de vuit del vespre, a l’escenari de la Rambla de Sant Francesc. Us hi esperem!