programa2016

  Carregant esdeveniments

  « Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

  Richard Bona & Mandekan Cubano

  Dissabte 2 Juliol - 23:00h |
  Categoria:
  ,

  Des del seu debut en solitari el 1999, Richard Bona ha defensat la idea que la música és universal: generosa i accessible a tots. Va néixer el 1967 a Minta, un petit poble del Camerun, en una família don la seva mare i el seu avi eren cantants.  En Richard va començar tocant el “balafón” quan tenia 4 anys i després ell mateix va aprendre a tocar la guitarra.

   

  Més tard, a la capital de Douala, el propietari d’un club de jazz, va tocar amb ell diversos temes del baixista Jaco Pastorius y i va ser aleshores quan Richard va decidir començar a aprendre a tocar el baix.

   

  El 1989 es va traslladar a viure a Alemanya i més tard a França, per complementar la seva educació en el baix. Durant aquest període d’aprenentatge, els 7 anys que va passar a París, es va convertir en una figura familiar en molts blubs de la capital francesa, on va compartir escenari amb artistes com Didier Lockwood, Marc Ducret, Manu Dibango i Salif Keita. Per en Richard fou un període molt formatiu on es va reunir amb artistes d’estils molt variats.

   

  El 1995 Richard se’n va anar a Nova York. Durant aquells temps, va visitar tots els clubs més famosos de la ciutat del Jazz i va actuar amb músics tan importants com Michael i Randy Brecker, Pat Metheny, Larry Coryell, Mike Stern, Steve Gadd, Joe Zawinul, i fins i tot amb el cantant Harry Belafonte.

   

  Richard Bona aviat es va fer amb la reputació de ser un dels millors baixistes dels seus temps, i també com un gran compositor i cantant.

   

  “Scenes From My Life” es va llançar el 1999. I va venir seguir de “Reverence” (2001),

  “Munia: The Tale” es va editar el 2003. El seu àlbum “Tiki” (l’any 2006, amb John Legend i Djavan) i l’àlbum en viu “Bona Makes You Sweat”, va sortir el 2008.

   

  Aviat es va convertir en tot un showman. La seva audiència va créixer. Tot el que feia semblava fàcil i tenia una fina veu com a cantant, amb una verdadera melodia i uns excel·lents talents musicals. Bona semblava haver nascut per estar sobre un escenari.

  Per a les seves diferents composicions s’inspirava tant en l’Àfrica com en la música Jazz o Fusió.

   

  La seva reputació va anar més enllà de la música de Jazz i el World Music i va cridar l’atenció d’estrelles tals como Bobby McFerrin, Paul Simon, Chick Corea, Chaka Khan o George Benson.

   

  El 2004, Richard Bona es va unir a Lokua Kanza del Congo i Gerald Toto de Martinica, i junts van llançar “TotoBonaLokua”.
  Lluny de frenar aquest ritme, Bona ha mantingut el seu ritme, en els últims dos o tres anys de la seva carrera ha ofert innombrables concerts i va col·laborar en gires amb músics com Sylvain Luc i Steve Gadd. També ha estat de gira amb Bill Evans i el seu grup “Soulgrass”, un estiu de festivals juntament amb Richard Galliano (amb Gonzalo Rubalcaba i Clarence Penn).

   

  L’any 2010 va llançar el seu àlbum “Ten Shades Of Blues” i el 2013 l’àlbum “Bonafied”.

   

  Formació musical

  Richard Bona – Baix i veu
  Ludwig Afonso – Bateria
  Osmany Paredes – Piano
  Luisito Quintero – Percusió
  Roberto Quintero – Percusió
  Rey Alejandro – Trombó
  Dennis Hernandez – Trompeta

   

  Discografia

  1999 – Scenes from My Life

  2000 – Kaze Ga Kureta Melody
  2001 – Reverence
  2003 – Munia: The Tale
  2005 – Toto Bona Lokua
  2006 – Tiki
  2008 – Bona Makes You Sweat: Live
  2010 – The Ten Shades of Blues
  2013 – Bonafied

   

   

   

  Escenari Jaume I
  Plaça Jaume I
  08720 Vilafranca del Penedès