Carregant esdeveniments

« Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

Richard Bona & Mandekan Cubano

dissabte 2 juliol - 23:00h |
Categoria:
,

Des del seu debut en solitari el 1999, Richard Bona ha defensat la idea que la música és universal: generosa i accessible a tots. Va néixer el 1967 a Minta, un petit poble del Camerun, en una família don la seva mare i el seu avi eren cantants.  En Richard va començar tocant el “balafón” quan tenia 4 anys i després ell mateix va aprendre a tocar la guitarra.

 

Més tard, a la capital de Douala, el propietari d’un club de jazz, va tocar amb ell diversos temes del baixista Jaco Pastorius y i va ser aleshores quan Richard va decidir començar a aprendre a tocar el baix.

 

El 1989 es va traslladar a viure a Alemanya i més tard a França, per complementar la seva educació en el baix. Durant aquest període d’aprenentatge, els 7 anys que va passar a París, es va convertir en una figura familiar en molts blubs de la capital francesa, on va compartir escenari amb artistes com Didier Lockwood, Marc Ducret, Manu Dibango i Salif Keita. Per en Richard fou un període molt formatiu on es va reunir amb artistes d’estils molt variats.

 

El 1995 Richard se’n va anar a Nova York. Durant aquells temps, va visitar tots els clubs més famosos de la ciutat del Jazz i va actuar amb músics tan importants com Michael i Randy Brecker, Pat Metheny, Larry Coryell, Mike Stern, Steve Gadd, Joe Zawinul, i fins i tot amb el cantant Harry Belafonte.

 

Richard Bona aviat es va fer amb la reputació de ser un dels millors baixistes dels seus temps, i també com un gran compositor i cantant.

 

“Scenes From My Life” es va llançar el 1999. I va venir seguir de “Reverence” (2001),

“Munia: The Tale” es va editar el 2003. El seu àlbum “Tiki” (l’any 2006, amb John Legend i Djavan) i l’àlbum en viu “Bona Makes You Sweat”, va sortir el 2008.

 

Aviat es va convertir en tot un showman. La seva audiència va créixer. Tot el que feia semblava fàcil i tenia una fina veu com a cantant, amb una verdadera melodia i uns excel·lents talents musicals. Bona semblava haver nascut per estar sobre un escenari.

Per a les seves diferents composicions s’inspirava tant en l’Àfrica com en la música Jazz o Fusió.

 

La seva reputació va anar més enllà de la música de Jazz i el World Music i va cridar l’atenció d’estrelles tals como Bobby McFerrin, Paul Simon, Chick Corea, Chaka Khan o George Benson.

 

El 2004, Richard Bona es va unir a Lokua Kanza del Congo i Gerald Toto de Martinica, i junts van llançar “TotoBonaLokua”.
Lluny de frenar aquest ritme, Bona ha mantingut el seu ritme, en els últims dos o tres anys de la seva carrera ha ofert innombrables concerts i va col·laborar en gires amb músics com Sylvain Luc i Steve Gadd. També ha estat de gira amb Bill Evans i el seu grup “Soulgrass”, un estiu de festivals juntament amb Richard Galliano (amb Gonzalo Rubalcaba i Clarence Penn).

 

L’any 2010 va llançar el seu àlbum “Ten Shades Of Blues” i el 2013 l’àlbum “Bonafied”.

 

Formació musical

Richard Bona – Baix i veu
Ludwig Afonso – Bateria
Osmany Paredes – Piano
Luisito Quintero – Percusió
Roberto Quintero – Percusió
Rey Alejandro – Trombó
Dennis Hernandez – Trompeta

 

Discografia

1999 – Scenes from My Life

2000 – Kaze Ga Kureta Melody
2001 – Reverence
2003 – Munia: The Tale
2005 – Toto Bona Lokua
2006 – Tiki
2008 – Bona Makes You Sweat: Live
2010 – The Ten Shades of Blues
2013 – Bonafied

 

 

 

Escenari Jaume I
Plaça Jaume I
08720 Vilafranca del Penedès