programa2009

  Carregant esdeveniments

  « Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

  SPYRO GYRA

  Divendres 3 Juliol - 23:00h | | Preu: Gratuït

  És una banda de jazz amb rellevant influència en el desenvolupament del jazz de fusió, que segueix en actiu amb un impressionant èxit comercial, 26 discos publicats en 30 anys d’existència i 10 milions de còpies venudes. Spyro Gyra va tenir els seus orígens a principis de 1970 a Buffalo (NovaYork), banda muntada pel saxofonista Jay Beckenstein durant els seus anys d’escola secundària. El nom Spyro Gyra és fruit de la transcripció errònia que va fer l’amo d’un club quan els va preguntar el seu nom i Beckenstein va contestar en broma, spirogyra, una espècie d’alga sobre la qual havia escrit anys abans un treball de biologia a la universitat.

  La seva música, que combina el jazz amb elements de R&B i el funk, ha trobat en el seu terme mig el seu propi “groove” que tant els ha caracteritzat, amb una barreja eclèctica de straight jazz, fusion, latin, blues i funk.

  El primer àlbum homònim va ser publicat a la fi de 1977 i, després de set anys d’enregistraments en estudi, van decidir en 1983 testar la seva peculiar música amb el públic dels concerts en viu, del qual va sortir el disc en directe “Access all Areas”. Des de llavors, les gires del grup constitueixen una base important del seu treball amb una mitjana anual d’un centenar de concerts.

  Al Caixa Penedès Vijazz ens presentaran, en primicia a Europa, els temes del seu magnífic darrer treball “Down the Wire”, publicat a mitjans del mes de maig, i en el que combinen les exploracions des del funk fins el post-bop.

  Jay Beckenstein: Saxo
  Tom Schuman: Teclats
  Julio Fernandez: Guitarra
  Scott Ambush: Baix
  Bonny Bonaparte: Bateria

   

  Escenari Jaume I
  Plaça Jaume I
  08720 Vilafranca del Penedès