programa2007

  Carregant esdeveniments

  « Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

  STEFANO DI BATTISTA QUARTET

  Dissabte 30 Juny - 21:30h | | Preu: Gratuït

  Stefano va néixer a Roma l’any 1969. Va començar a tocar el saxòfon als 13 anys en un petit grup de veïns. Va ser llavors quan va descobrir el jazz i va quedar “enamorat” del to àcid d’Art Pepper. Tan bon punt el va sentir tocar va voler ser com ell… i aquí va començar la seva passió pel Jazz.

  Poc temps després va conèixer el seu mestre, el llegendari saxofonista alt Massimo Urbani, que li va ensenyar l’energia, la generositat, i els aspectes psicològic i espiritual de la música.

  L’any 1992 Stefano va actuar al “Calvi Jazz Festival”; allà va conviure amb músics francesos per primera vegada, i Jean-Pierre Como el va invitar a actuar a París. Per a Stefano va ser com una revelació, quan hi va arribar es va sentir com si hagués nascut a aquella ciutat…

  1994: les seves actuacions ja es feien de manera regular a “SUNSET”, un dels clubs més famosos a la Rue Des Lombards, de la ciutat del Sena. Allà va actuar amb Aldo Romano, Stephane Huchard i Michel Benita. I va ser llavors quan Laurent Cugny, que estava buscant artistes per a ONJ, el va contractar per a un anunci com a solista.

  La seva carrera estava en un punt decisiu i no va deixar de col·laborar amb músics com Daniel Humair, Jenny-Clark, Jimmy Cobb, Walter Booker, Nat Adderley i Michel Petrucciani, que va demanar a ell i al seu company, el trompetista Flavio Boltro, que s’unissin al seu nou sextet.

  Octubre 1997: Surt al mercat el seu primer àlbum com a líder amb el segell discogràfic BLUE NOTE: “Volare”, amb el qual se’l va nominar als premis “Victoires de la Musique” aquell mateix any.

  La tardor de 1998 Stefano va signar amb el segell discogràfic BLUE NOTE, i va sortir al mercat el seu següent àlbum, “A Primera Vista”, compost pel seu màgic quintet: Flavio Boltro a la trompeta, Eric Legnini al piano, Rosario Bonaccorso al contrabaix i Benjamín Henocq a la bateria. És un àlbum que infon respecte i admiració.

  El seu tercer àlbum és una meravella, i el va gravar al Daniel Leon Studio de Brussel·les els dies 3 i 4 de juliol de 2000. Per a aquesta ocasió, Stefano es va envoltar de quatre músics excepcionals: el pianista de Blue Note Jacky Terrasson, el virtuosisme del qual està en perfecta harmonia amb el saxofonista, Rosario Bonaccorso al contrabaix i Elvin Jones (l’èpic bateria de John Coltrane).

  Elvin Jones, bateria del llegendari John Coltrane, va quedar impressionat amb aquest jove artista i el va contractar per a la seva gira mundial “Elvin Jones Jazz Machine”.

  Una de les apostes més segures del panorama del jazz actual.

  Formació:
  Stefano di Battista
  – Saxo alt i soprano
  Eric Legnini
  – Piano
  Mathias Allamane
  – Contrabaix
  Frank Agulhon
  – Bateria

  Crònica del concert:
  Amb Love for Sale va començar i la plaça va respondre amb una atenció total (un altre cop la màgia?). Aquest romà baixet i pelat ens va ensarronar amb la seva simpatia, convidant tothom a participar i donant-nos aquella sonoritat que l’ha portat al primer pla internacional. Els seus diàlegs amb el pianista van fer vibrar la plaça i ens van descobrir l’immens Eric Legnini, el segon líder del grup. Battista ens va obsequiar amb uns solos afilats i colpidors, però també vertiginosos, fent honor a la seva vocació parkeriana.

  A la penúltima peça, el solo de bateria de Frank Agulhon va ser dels que fan afició i el concert es va acabar amb una breu versió de Mack The Knife, on Di Battista va donar una lliçó amb el saxo soprano.

  Escenari Jaume I
  Plaça Jaume I
  08720 Vilafranca del Penedès