Carregant esdeveniments

  « Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

  Aperitius i digestius: les diferències entre les propietats del vermut i el bitter

  Dissabte 8 Juliol - 13:00h |
  Categoria:
  | Preu: 15€

  El vermut (del francès vermout o vermouth i de l’alemany wermut) és un licor servit durant els aperitius que està compost de vi blanc, donzell (planta aromàtica de sabor amarg que hi ha a la seva essència i que li dona el nom) i altres substàncies amargues i tòniques. Anar a fer el vermut és un costum molt català. Normalment els adults beuen vermut (amb una mica de sifó i un tallet de llimona) o una mica de cervesa mentre els petits beuen begudes sense alcohol.

  En aquest tast especial del Vijazz 2017 us ensenyarem les característiques i variants del vermut, tot combinant-les amb les del bitter, que podríem dir que té unes propietats completament contràries: ens ajuda a digerir!

  El bitter (en anglès, “amargant”) era en origen un preparat d’herbes i cítrics en solució hidroalcohòlica (licor) o de glicerina amb gust amargant o agredolç. Originalment es van crear com a medecines digestives i tenien un elevat grau alcohòlic (fins al 45%!). Però popularment avui un bitter és una beguda gasosa de color vermellós i de baixa graduació alcohòlica (o fins i tot sense alcohol), obtinguda per maceració i aromatitzada amb les tradicionals substàncies amargues com ara la pell de taronja, l’arrel de genciana, la quinina, etc. Et sona massa tècnic? Apunta’t al nostre tast i sabràs de què estem parlant!


  Horari

  Dissabte, 8 de juliol, a les 13:00 h

  Diumenge, 9 de juliol, a les 13:00 h


  Preu: 15€
  Places limitades  Comprar

  Sala tast Rambla Sant Francesc
  Rambla Sant Francesc
  08720 Vilafranca del Penedès