Carregant esdeveniments

  « Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

  Visita el VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya

  Dissabte 7 Juliol - 10:00h | | Preu: 7€ ( Socis: 4€ )

  El VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya és un museu situat a una antiga casa-palau dels reis de la Corona d’Aragó, a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès).

  El museu compta amb amplis fons propis, amb eines i estris antics i moderns, maquetes i models autèntics que reflecteixen l’evolució de la tecnologia aplicada a la vitivinicultura. Així, hom hi pot trobar àmfores, pitxells de ceràmica, copes d’estany i d’argent, exemplars de cristalleria de Bohèmia, Murano o La Granja de San Ildefonso, etc. També hi ha exemplars de l’artesania de la fusta i odres de pell, una bona col·lecció de porrons, etc.

  Formen part dels fons diversos diorames de cellers i tavernes d’Egipte i de Roma, i també el celler del Monestir de Poblet.

  Als fons relacionats amb la vitivinicultura cal afegir el fons d’art, de ceràmica (peces des del s.XII al s.XX) Geologia, Paleontologia, Ornitologia i Arqueologia, una de les primeres seccions del museu. A més VINSEUM compta amb un Centre de Documentació del món del Vi, Arxiu musical i un important fons d’imatges. També cal esmentar la col·lecció d’arts plàstiques on el vi ocupa un paper central, amb còpies molt notables d’artistes clàssics.

  El Museu compta també amb un mòdul multisensorial anomenat “La Mirada Tàctil”, un espai d’interpretació tàctil adreçat a tothom però especialment adaptat i dissenyat per aquells visitants que presenten alguns tipus de dificultats visuals, ceguesa o mobilitat reduïda.

  VINSEUM
  plaça Jaume I, 1
  08720 Vilafranca del Penedès