Carregant esdeveniments

  « Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

  Yessaï Karapetian

  Dissabte 2 Juliol - 21:00h |

  DISSABTE 2 DE JULIOL
  YESSAÏ KARAPETIAN

  Yessaí Karapetian – Piano
  Théo Moutou – Bateria
  Marc Karapetian – Baix
  Gab Gosse – Guitarra
  Mounir Sefsouf – Saxo

  YESSAÏ és l’àlbum debut del pianista i compositor armeni-francès, Yessaï Karapetian. Aquest músic i líder la seva la banda, arriba amb tota la seva força després d’actuar amb Guillaume Perret “A Certain Trip” (per la qual va guanyar un Downbeat Student Music Award com a Millor Solista) i “Mektonized” de ONEFOOT. En el transcurs de nou composicions originals, Karapetian és fascinant, tocant amb un virtuosisme i un esperit sorprenent.

 En aquest àlbum, Karapetian presenta música intensa, bella i de gran abast. “Vaig trigar 6 anys, d’intensa cerca, a formar la meva actual banda, per a aquest enregistrament. Vaig provar dotzenes d’instrumentacions, des de solo fins a trio, instruments occidentals, instruments populars armenis, electrònica… Simplement no podia calmar-me, fins que vaig trobar la combinació correcta”.

  Part d’aquesta cerca va portar a Karapetian als EEUU, on va passar un any en el prestigiós Berklee Global Jazz Institute, estudiant amb grans músics com Danilo Pérez, Joe Lovano, John Patitucci, Terri Lyne Carrington i Dave Liebman, entre altres. L’experiència va ser transformadora: “La meva relació amb ells va influir profundament en la forma en què vaig visualitzar aquest projecte: la manera de tocar, el lideratge, la filosofia darrere d’ell”. 

Molts dirien que gravar un àlbum de jazz en un estudi conegut pel pop francès és un risc, més fins i tot gravant com el va fer Karapetian: tots en la mateixa habitació, directe a la cinta, igual que els àlbums de Rudy Van Gelder amb els quals es va criar. “Agraeixo molt al segell per la seva confiança en això. El pop francès es troba amb Rudy Van Gelder… Podria haver acabat molt malament, però d’això es tracta el jazz, no? Saltar des d’un penya-segat sense paracaigudes, per a poder volar i fer l’impossible davant de tothom (o només de Déu). Almenys, d’això es tracta el meu disc”.

  Escenari Jaume I
  Plaça Jaume I
  08720 Vilafranca del Penedès