Els millors vins i el millor jazz junts de nou en el Banc Sabadell Vijazz Penedès

Es celebra anualment, el primer cap de setmana de juliol a Vilafranca del Penedès (Barcelona).

Nom: Banc Sabadell Vijazz Penedès
Data: 5, 6 i 7 de juliol de 2019
Lloc: Vilafranca del Penedès
Edició: 13a (esdeveniment anual des del 2007)
Visitants: 55.000 visitants a l’edició 2018
Degustacions: 75.000 degustacions de vi/cava servides a l’edició 2018
Organitza: Tastavins Penedès

 

 

Poques coses combinen millor que el vi, el cava i la música. Prova d’això és la brillant i  meritòria vida del festival Banc Sabadell Vijazz Penedès que des de fa deu anys porta el bo i millor del món de l’enologia i del jazz a Vilafranca. Des dels seus inicis, el 2007, aquest festival ha demostrat que els vins i els caves combinen perfectament bé amb el jazz, sobretot quan la qualitat es fa palesa tant en els concerts com en l’extens programa de tastos i maridatges que s’hi ofereixen.

Aquest any, durant el segon cap de setmana de juliol i al llarg de tres intensos dies, el centre històric de la ciutat es transforma i acull amb els braços oberts a aficionats, experts, curiosos i assidus, a tothom que vulgui gaudir i conèixer els magnífics vins de la regió, mentre escolta de forma gratuïta i a l’aire lliure els millors artistes del jazz mundial.

Com a festival, el Banc Sabadell Vijazz Penedès s’ha sabut posicionar entre els millors certàmens de música del seu gènere i ha demostrat amb una solvència inqüestionable merèixer-se un lloc entre els principals festivals de jazz de tot el món. La presència en el seu cartell de noms tan reconeguts dins el panorama internacional avalen la seva trajectòria a la qual se li suma al mèrit de ser l’únic festival d’aquesta qualitat que és gratuït. Tot un luxe!

Més enllà dels concerts i dins la Fira de vins, els visitants poden tastar fins a 300 referències de vi i cava procedents d’una quarantena dels millors cellers del Penedès, així com participar en degustacions i maridatges conduïts pels millors enòlegs i sommeliers. Aquest any, el Banc Sabadell Vijazz Penedès ha volgut introduir canvis i incloure elements gastronòmics, oferint una selecció acurada de maridatges (formatges, pernil, anxoves, foie i ostres) i la possibilitat de tastar aquests mateixos productes en estands degudament repartits entre els destinats als vins. A més a més, hi haurà una zona gastronòmica, amb la presència de restaurants de la zona, on s’oferiran tapes de qualitat pensades expressament per a ser acompanyades amb els vins i caves del Penedès.

El Banc Sabadell Vijazz Penedès és una iniciativa de l’Acadèmia Tastavins del Penedès, realitzada en col·laboració amb l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i el suport de nombrosos patrocinadors públics i privats, entre els quals destaca com a principal el Banc Sabadell.