Twi-Life és el projecte conceptual de quartet del saxofonista nord-americà Marcus Strickland. Instrumentista de gran sensibilitat rítmica, va donar els seus primers passos en la música juntament amb el seu germà bessó, el bateria E.J. Strickland. Va forjar el seu estil musical estudiant al costat del pianista novaiorquès Robert Glasper i del vocalista Bilal, i va perfeccionar el seu gust per la creació de ritmes treballant al costat de J Dilla, en particular. D’aquestes experiències i influències en sorgeix un enfocament innovador, a la intersecció entre el jazz dels seus herois (Coltrane, Shorter, Sidener) i el hip-hop.

Ha estat actiu en l’escena del jazz des de la dècada de 1990, tocant amb artistes com Roy Haynes i Jeff “Tain” Waits, o més recentment a New Jawn del baixista Christian McBride. La revista DownBeat el va nomenar Rising Star en saxòfon tenor el 2010 i Rising Star en saxòfon soprano el 2008. L’enquesta de lectors de la revista JazzTimes el va nomenar Millor Artista Nou el 2006.

Ha llançat nou enregistraments en solitari fins a la data: des del seu ardent LP debut el 2001, “At Last, Strickland”, amb el qual va obtenir el tercer lloc al Concurs Internacional de Jazz per a saxòfon Thelonious Monk, fins als seus dos llançaments amb Blue Note, Nihil Novi (2016) i People of the Sun (2018), on transforma tot en un so i una sensació que és innegablement seu.

Ara, Marcus Strickland Twi-Life arriba al Vijazz amb el seu últim disc “The Univers’s Wildes Dream” (2023) com un somni afrobeat-futurista i soul-jazz.

LINE-UP:

Marcus Strickland – Saxo Tenor, Clarinet baix
Mitch Henry – Teclats
Kyle Miles – Baix elèctric
Charles Haynes – Bateria

PÀGINA WEB ARTISTA:

http://marcusstrickland.com

INSTAGRAM:

@marcusstrickland