Després de dos anys marcats per la situació pandèmica, el Vijazz Vilafranca celebrarà l’edició 2022, la 16ena, amb plena normalitat. El cap de setmana de l’1, 2 i 3 de juliol, el maridatge de vins i caves del Penedès amb el millor jazz internacional tornarà al seu format tradicional, amb una gran fira de vins a la rambla de Vilafranca i grans concerts gratuïts de jazz internacional a l’escenari de la plaça Jaume I.
El Vijazz Vilafranca, organitzat per l’Acadèmia Tastavins Penedès, amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i el patrocini de Banc Sabadell, ha fet un avançament de la programació amb els primers artistes confirmats: Modern Standards Supergroup (amb Bill Evans, Randy Brecker, Billy Cobham, Niels Lan Doky i Linley Marthe), Silvia Pérez Cruz & FARSA Circus Band i el pianista Yessaï Karapetian.

Una gran Fira per degustar els millors vins i caves del Penedès

La pandèmia i les mesures sanitàries van provocar que tant el 2020 com el 2021, la Rambla Nostra Senyora no pogués acollir la tradicional fira de vins i caves. Enguany, el cellers més destacats del Penedès tornaran a aquest emplaçament per fer gaudir als visitants de la gran qualitat de vins i caves que s’elaboren al Penedès. En l’habitual horari de tarda-vespre-nit, més de 30 bodegues d’altíssim nivell donaran a conèixer més de 300 referències dels seus millors vins DO Penedès, caves DO Cava i escumosos i vins elaborats al Penedès. Com sempre, el visitant podrà degustar els vins amb una copa Riedel que s’endurà com a record.

Per altra banda, el Casal – Societat La Principal, també situat a la Rambla Nostra Senyora, es consolida com a la ubicació per portar a terme tots els tastos i maridatges dirigits. Unes experiències que permetran als assistents conèixer els vins i caves que s’elaboren al Penedès, acompanyats de tastos gastronòmics per a tots els gustos: des de formatges, fins a ibèrics, fruita o xocolata.

Un cartell jazzístic de primer nivell

L’edició 2022 del Festival Vijazz Vilafranca tornarà a portar a la capital penedesenca els millors artistes nacionals i internacionals del món del jazz, i altra cop amb els aforaments totals que permet la plaça Jaume I, i amb accés gratuït. De moment s’han donat a conèixer tres dels artistes que conformaran l’excel·lent cartell de concerts. Modern Standards Supergroup, obrirà el festival el divendres 1 de juliol a l’escenari principal. Aquest projecte especial, amb la participació de grans i reconeguts artistes de jazz com Bill Evans, Randy Brecker, Billy Cobham i Linley Marthe, començarà la seva gira europea al Vijazz, amb un concert en exclusiva a Catalunya. Sílvia Pérez Cruz amb el seu espectacle més ampli juntament amb la Farsa Circus Band, omplirà amb la seva extraordinària veu la nit del dissabte 2 de juliol. El mateix dissabte, Yessaï Karapetian, virtuós pianista i compositor, darrer guanyador del prestigiós guardó “Rising Stars Jazz Award”, també actuarà a l’escenari principal.
En breu es donarà a conèixer el programa complert de grans artistes que configuraran la edició d’enguany del Vijazz Vilafranca.

Un gran cap de setmana per visitar Vilafranca i el Penedès

El primer cap de setmana de juliol, amb la celebració del Vijazz Vilafranca, tant la seva capital com tot el Penedès es prepara per rebre un gran nombre de visitants en els seus cellers, museus, restaurants i allotjaments. Un gran nombre d’activitats durant el dia permeten als visitants complementar la seva estada amb la posterior visita a la fira de vins i assistència als concerts de jazz.