Els dies 6, 7 i 8 de juliol Vilafranca del Penedès acull la 12a edició d’un festival que reivindica la qualitat dels cellers de la comarca

En un 2018 en el qual les dues grans marques històriques del cava català han passat a mans d’accionistes estrangers, Vilafranca del Penedès acull una nova edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès, un festival que reivindica la qualitat dels millors vins i caves de la comarca.

En el marc del Banc Sabadell Vijazz Penedès, la Fira de Vins i Caves aglutinarà més de 40 cellers i bodegues de vins i caves del Penedès. El centre de Vilafranca es converteix, un any més, en un gran expositor on els visitants podran degustar les darreres novetats vinícoles amb tastos clàssics i maridatges delicats.

El festival, que enguany arriba a la seva 12a edició, esdevé en un aparador immillorable per la divulgació de la cultura vinícola en la nostra societat i la promoció dels vins i caves del Penedès, objectius de l’entitat organitzadora del festival, Tastavins Penedès. El certamen també compta amb el patrocini del Consell Regulador del Cava, organisme que vetlla per “orientar, vigilar i controlar la producció, l’elaboració i la qualitat dels vins emparats”.

El president de Tastavins Penedès, Joan Tarrada, reivindica el festival com una exhibició de la qualitat dels vins i caves del territori: “Amb el Banc Sabadell Vijazz Penedès demostrem com des del Penedès podem arribar a tot el món sense perdre els nostres orígens. I en el context actual, això és més important que mai”. Tarrada defensa que, al costat dels millors músics del jazz mundial, el certamen promociona internacionalment territori i qualitat.

D’aquesta manera, el Banc Sabadell Vijazz Penedès és un exemple d’èxit d’una aposta per la promoció de la cultura vinícola de proximitat i arrelada al territori, acompanyada d’una oferta gastronòmica i musical de qualitat. El festival, plenament consolidat i referent arreu de l’Estat, va acollir l’any passat més de 55.000 persones que van fer més de 75.000 degustacions.

Ron Carter encapçala un cartell “històric”

La 12a edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès comptarà amb els representats més influents de la història del gènere que segueixen en actiu, i proposa tres nits imprescindibles per als amants del bon jazz. A més del mític contrabaixista nord-americà Ron Carter, cap de cartell del Vijazz 2018, el saxofonista de Memphis Charles Lloyd serà l’encarregat d’inaugurar el festival. Carter i Lloyd són dues autoritats que han marcat un punt d’inflexió en la història del jazz i que, amb vuitanta anys cadascun, gaudeixen d’una gran vitalitat i mantenen el virtuosisme, l’elegància i la sofisticació de sempre.

A més a més, el cartell musical es completa amb altres figures del jazz internacional com el prodigiós trompetista israelià Avishai Cohen o el virtuós saxofonista de Detroit Kenny Garrett, així com destacades artistes femenines de casa nostra com Eva Fernández, Magnolia i Saphie Welles.