Poques coses combinen millor que el vi, el cava i la música.

Prova d’això és la brillant i  meritòria vida del festival Vijazz Vilafranca que des de fa setze anys porta el bo i millor del món de l’enologia i del jazz a Vilafranca. Des dels seus inicis, el 2007, aquest festival ha demostrat que els vins i els caves combinen perfectament bé amb el jazz, sobretot quan la qualitat es fa palesa tant en els concerts com en l’extens programa de tastos i maridatges que s’hi ofereixen.

Aquest any, del  5 de juliol al 7 de juliol de 2024, el centre històric de la ciutat es transforma i acull amb els braços oberts a aficionats, experts, curiosos i assidus, a tothom que vulgui gaudir i conèixer els magnífics vins de la regió, mentre escolta de forma gratuïta i a l’aire lliure els millors artistes del jazz mundial.

Com a festival, el Vijazz Vilafranca s’ha sabut posicionar entre els millors certàmens de música del seu gènere i ha demostrat amb una solvència inqüestionable merèixer-se un lloc entre els principals festivals de jazz de tot el món. La presència en el seu cartell de noms tan reconeguts dins el panorama internacional avalen la seva trajectòria a la qual se li suma al mèrit de ser l’únic festival d’aquesta qualitat que és gratuït. Tot un luxe!

Més enllà dels concerts, els visitants poden tastar referències de vi i cava procedents dels millors cellers del Penedès, així com participar en degustacions i maridatges conduïts pels millors enòlegs i sommeliers.

El Vijazz Vilafranca és una iniciativa de l’Acadèmia Tastavins del Penedès, realitzada en col·laboració amb l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i el suport de nombrosos patrocinadors públics i privats.