Es maridaran vins i caves amb formatges, sushi, foie o contes eròtics

L’oferta vinícola del Banc Sabadell Vijazz Penedès està a l’alçada del cartell musical del festival, i al llarg de tres dies es programaran una vintena de tastos i maridatges. Les degustacions combinaran els vins i caves del Penedès amb productes de proximitat i d’alta qualitat, com el pernil, l’anxova o el formatge, i es faran també tastos especialment originals i suggerents amb sushi o foie. En total s’han programat onze tastos diferents, que en conjunt podran gaudir més de 1.000 persones.

Divendres, dissabte i diumenge es maridaran vins amb pernils pota negra, serrà, ibèric i aglà, i divendres i diumenge es farà un tast per identificar caves de fins a 36 mesos de criança i conèixer l’efecte del pas del temps al carboni de les ampolles, que s’acompanyarà amb embotits Mitjans. Divendres a la nit també es combinaran vins i caves del Penedès amb anxoves gourmet i al llarg del festival es faran tres sessions més per maridar formatges artesanals d’arreu de Catalunya, del Pirineu i una gran varietat de blaus, seleccionats per Xerigots. En aquesta ocasió el Banc Sabadell Vijazz Penedès també programa tastos més exòtics, i durant els tres dies de festival es maridaran 5 anyades diferents de xarel·lo amb 5 peces de sushi elaborades amb el sistema artesanal; igualment, de divendres a diumenge també  es farà un tast de foies, que proposa una gran explosió de gustos i textures maridada amb vins i caves del Penedès.

Una de les sessions més atrevides arribarà en aquesta ocasió el divendres i dissabte passada la mitjanit, a les 00.30 h, quan es podran degustar diverses menges afrodisíaques combinades amb vins i escumosos rosats del Penedès, mentre es contempla una representació de contes eròtics. A la dotzena edició del festival també es podrà gaudir, els migdies de dissabte i diumenge d’un vermut especial per conèixer les propietats de diversos aperitius i digestius de qualitat. El dissabte també es podrà degustar una representació de tots els productes presents al Vijazz amb un dinar especial de sis plats, sis postres i sis vins.

Inscripcions a la web i a les taquilles del festival

El tiquet per inscriure’s a la majoria de tastos del Banc Sabadell Vijazz Penedès té un cost de 15 €, el de vermut és de 12 € i el del dinar especial, de 23 €. Les inscripcions es poden fer a través de la web del festival (vijazzpenedes.com), des d’on també es poden consultar tots preus i horaris, i també a les taquilles de la fira, ubicades a la Rambla de Nostra Senyora.