El Vijazz Vilafranca torna aquest cap de setmana de l’1 al 4 de juliol a Vilafranca de Penedès. Després de que no es pogués celebrar l’edició 2020 a causa de la pandèmia, el Vijazz Vilafranca torna amb el cartell de “sold out” en gairebé tots els concerts i activitats que s’hi desenvoluparan. Si bé aquesta edició del Vijazz Vilafranca no serà com les anteriors a causa de les restriccions provocades per la Covid-19, els organitzadors de l’esdeveniment, l’Acadèmia Tastavins Penedès, s’han adaptat a la situació amb l’objectiu de fer gaudir un cop més als assistents amb el millor jazz i vins i caves del Penedès.

Concerts de jazz amb una taula per gaudir del vi

Una de les grans novetats d’aquesta edició, i per tal de complir amb la normativa sanitària, els espais on tindran lloc els concerts del Vijazz Vilafranca estaran perimetrats i només s’hi podrà accedir amb entrada. D’aquesta manera es permet garantir el control d’accés i tenir la traçabilitat d’aquells qui assistiran. L’entrada dona dret a una cadira –que estaran separades a 1,5 metres entre elles–, i una tauleta petita que permetrà acompanyar els concerts amb una copa de vi Penedès o cava. A més a més, per poder encabir més gent, els concerts de divendres i dissabte tindran doble sessió.

Juan Perro, Cécile McLorin i Carles Benavent, caps de cartell

El Vijazz Vilafranca 2021 s’iniciarà el dijous 1 de juliol a les 22h amb el concert inaugural de la mítica La Locomotora Negra que enguany s’acomiada dels escenaris. El divendres 2 de juliol serà el torn del trio Benavent-Di Geraldo-Pardo, tres mites del jazz nacional que oferiran una comunió de jazz, flamenc i sonoritats mediterrànies. Juan Perro serà el cap de cartell del dissabte 3 de juliol. El mític Santiago Auserón de Radio Futura, mostrarà amb la seva gran banda el seu so afroamericà. Diumenge 4 de juliol serà el moment del millor jazz internacional amb Cécile McLorin & Sullivan Fortner. La cantant Cécile McLorin tot i la seva joventut, ja ha guanyat 3 grammys en els darrers 8 anys, i ha estat nominada en 4 ocasions més.

Pel que fa al cicle “Elles i el Jazz”, s’iniciarà divendres amb l’actuació de Gemma Abrié & Manel Camp, i els seguiran Elisabet Raspall Quartet dissabte i Irene Reig & The Bop Collective diumenge.

Tastos i maridatges amb una selecta selecció 100% penedesenca

En una edició sense fira de vins per la restriccions de la pandèmia, la platea del teatre del Casal – Societat La Principal de Vilafranca del Penedès serà l’escenari que acollirà els tastos i maridatges d’aquesta edició. La tria d’aquest espai també respon a garantir la seguretat dels assistents.

Des del divendres a la tarda fins diumenge al vespre, s’hi podran tastar vins Penedès i caves d’alta qualitat, tots ells maridats amb productes gastronòmics d’Ametller Origen, que també protagonitzaran un dels tastos amb els seus vins i caves Família Ametller. Molts dels tastos estaran conduïts pel sommelier de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Xavi Viles, tot i que també hi participaran alguns dels sommeliers participants en el panell de tast del 55è Concurs Tastavins DO Penedès com Ramon Francàs, Ramon Roset o Meritxell Falgueras. També conduiran tastos la directora del celler Jean Leon, Mireia Torres, i la seva enòloga, Roser Catasús. Pel que fa a la DO Penedès i la DO Cava també hi col·laboren amb un tast especial.

El Vijazz Vilafranca està organitzat per l’Acadèmia Tastavins Penedès, l’entitat bàquica més antiga de l’estat, amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i el patrocini principal del Banc Sabadell.

Tot i que les entrades gairebé estan exhaurides, encara poden adquirir-se a través de la web www.vijazzpenedes.com.