L’espai del Vijazz a la Rambla de Sant Francesc de Vilafranca, on el festival programa concerts, sessions de swing, balls i una zona de food trucks, es dedicarà des d’aquest 2018 a Lídia Bosch, fundadora de Swing Vilafranca, que va morir aquest mes de gener. L’espai Vijazz & Swing Lídia Bosch mantindrà a partir d’ara aquest nom. Serà l’homenatge del festival a una vilafranquina molt implicada amb el teixit cultural i associatiu de la ciutat, i qui ha viscut intensament totes les edicions del festival.

El president de Swing Vilafranca, Xavi Fernández, ha expressat l’agraïment per la dedicatòria: “és un recordatori molt bonic que rebem amb molt d’orgull. Com el swing, la Lídia sempre buscava la connexió entre tots; el ball uneix a persones molt diferents, és un ball social que permet conèixer i establir molts vincles emocionals, i així és com era ella”.

El Banc Sabadell Vijazz Penedès 2018 se celebrarà del 6 al 8 de juliol, i el swing serà molt present a l’espai Vijazz & Swing Lídia Bosch. Swing Vilafranca hi programarà una classe oberta el dissabte a la tarda, que anirà a càrrec del professor Lluís Vila, impulsor de l’ensenyament del swing a l’Estat. També s’hi podrà seguir el concert dels mítics “Three Cool Cats”, un trio format pel contrabaixista nordamericà Doc Scanlon, el banjo rus Mikha Violin i el clarinetista gironí Juli Aymí. Durant els tres dies de festival, es podrà gaudir dels millors artistes de jazz del moment, maridats amb tastos de vins per acompanyar els concerts. Durant les properes setmanes es donaran a conèixer els caps de cartell de l’edició 2018.

Paral·lelament, Swing Vilafranca també prepara un homenatge a la seva fundadora i tresorera, l’ànima de la junta i del Jazz Club Vilafranca. Serà el diumenge 15 d’abril al matí, amb una festa oberta i gratuïta per tothom al Casal de Vilafranca, amb el grup Swing Out.