Muriel Casals i Jordi Folgado seran acadèmics de mèrit i d’honor

Com es va anunciar a la presentació del Banc Sabadell Vijazz Penedès aquest any els organitzadors de festival, els Tastavins Penedès, volen igualar l’alta qualitat artística amb la gastronòmica. És per aquest motiu que el tradicional tast magistral s’ha redefinit completament.

Pensat com un tast magistral, s’oferirà la possibilitat exclusiva de provar i delectar-se amb les creacions de tres grans xefs catalans. Els cervells i caps de cuina d’El Bulli: Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch (propietaris del restaurant Compartir de Cadaqués i del Disfrutar de Barcelona). Al seu costat, Oriol Llavina, xef i propietari d’El Cigró d’Or de Vilafranca, serà l’encarregat d’elaborar el primer i el segon plat del sopar i les postres.

El menú serà: polvoró de tomàquet i caviar d’oli d’arbequina, Taco de tomàquet, parmesà i alfàbrega, Entrepà aeri de marisc amb alvocat, Pebrot de xocolata, oli i sal, Canelons cruixents d’ànec mut del Penedès amb beixamel de fuagràs, Rodó de gall negre del Penedès amb fonoll i remolatxa ecològica, Babà al brandy del Penedès amb xocolata blanca i confitura de cireres.

L’àpat, com no podia ser de cap altra manera, anirà maridat amb vins i caves del Penedès per començar a tastar el que es podrà trobar al Vijazz.

Es pot comprar aquesta experiència al web de vijazzpenedes.cat a 78€ pels no socis i 62€ pels socis.

Muriel Casals i Jordi Folgado

Durant la nit, s’entregaran també els diplomes als patrocinadors del Vijazz 2015, i es farà acadèmica de mèrit de Tastavins Penedès a Muriel Casals, com a presidenta d’Òmnium Cultural, associació cultural sense ànim de lucre centrada en impulsar projectes que afavoreixin la llengua i la cultura catalanes, l’educació i la cohesió social; i acadèmic d’honor a Jordi Folgado, com a director de la Fundació Vicenç Ferrer, ONG de desenvolupament compromesa amb el procés de transformació d’una de las zones més pobres i necessitades de la India, l’estat de Andhra Pradesh, així com de les comunitats més desfavorides i excloses del sistema de castes hindú.