El festival iguala els registres de visitants de l’any passat i ja treballa en noves propostes de cara a l’edició del 2019

L’organització destaca “la qualitat de la programació musical i l’àmplia oferta de vins del territori” com els factors principals de l’augment de visitants

La dotzena edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès ha reunit aquest cap de setmana més de 55.000 persones a Vilafranca del Penedès.

El director musical Pere Pons posa en valor el prestigi i el reconeixement internacional dels músics que han format part del cartell d’enguany. Des de divendres han fet parada a Vilafranca el saxofonista de Memphis Charles Lloyd, el contrabaixista nordamericà Ron Carter i el prodigiós trompetista israelià Avishai Cohen, entre altres. “Són referents del jazz internacional i el Vijazz Penedès ha estat l’única ocasió de veure’ls en directe a Catalunya”, ressalta Pons.

A més dels concerts de l’escenari principal, el cicle ‘Elles i el Jazz’ ha tingut una molt bona acollida entre el públic. El Claustre de Sant Francesc es va omplir les tres nits per veure en un ambient únic i amb una copa de cava les millors veus femenines del gènere.

El president de Tastavins Penedès, Joan Tarrada, considera que l’àmplia oferta de la fira de vins i caves ha estat una de les claus de l’èxit: “Els assistents han pogut tastar i gaudir d’una quarantena dels millors cellers.”

“El jazz, una música plena de matisos, i el vi, també un producte d’alta qualitat i amb moltes subtileses, han tornat a demostrar que mariden perfectament, i el públic ha ho ha posat en valor omplint el centre de la ciutat”, conclou el president de Tastavins Penedès.

Pel que fa a les activitats, s’han venut el 95% dels tiquets dels tastos i el 100% dels dinars programats i dels tastos especials. També ha tingut una molt bona acceptació per part dels visitants la curada i variada oferta gastronòmica de les Food Trucks, situades a la Rambla de Sant Francesc.

Aquest ha estat, també, el Vijazz més digital. Les xarxes socials han estat un vehicle molt important per arribar als visitants, fer-los saber les novetats i resoldre dubtes per millorar l’experiència. Així, s’han superat les 26.000 interaccions amb usuaris (20.000 l’any passat) i les publicacions des de les xarxes socials oficials del Vijazz Penedès han arribat a les 790.000 impressions (600.000 el 2017).