Es faran maridatges de foies, pernils, anxoves, melmelades, pizzes o formatges

A les 12 de la nit es farà un maridatge amb textures de foies i a la una un taller de còctels amb cava

Aquest any el Banc Sabadell Vijazz Penedès ha presentat una oferta de tastos i maridatges molt ambiciosa. Des de l’organització es busca que el visitant del Vijazz visqui el festival com una gran experiència. No només per part musical, sinó també per la part enogastronòmica. Aquest any els maridatges s’han treballat de forma més acurada i l’oferta serà molt més variada. No només pel que fa als vins i caves, sinó també en relació als productes que els acompanyaran. Tots els tastos consistiran en quatre vins maridats amb formatges, pernil, bombons, anxoves, pizzes, melmelades, foies i alguns platets pensats expressament pels maridatges. Tots ells han estat elaborats gràcies a la col·laboració del Cigró d’Or i Casa Ametller. Es poden consultar tots els tastos i maridatges al web del Vijazz: vijazzpenedes.cat

Time Out i Tr3sC

Aquestes activitats, d’una hora de durada, es faran en dues carpes anomenades “Espai de Maridatge Tr3sC” i “Espai de Maridatge Time Out” ubicades a la Rambla de Sant Francesc i amb una capacitat per 40 places cada una. A partir de les 6 de la tarda i fins a la una de la nit, amb un total de vuit maridatges cada dia, la gent que ho desitgi podrà participar de l’experiència de combinar vins i menges de la millor qualitat, sota la batuta del sommelier de l’Espai Penedès|Bcn, David Escofet.

Tast de vidres

“El contingut determina la forma” amb aquest lema de Riedel proposa una experiència enològica molt innovadora. Riedel vol que el visitant descobreixi la importància de la copa provant un mateix vi en diverses copes. El repte és descobrir quins són iguals i quins diferents.

Tast de mitjanit

Just a la mitjanit, a les 12h del divendres i el dissabte, els més agosarats podran participar en una nova activitat: el maridatge Nocturn. Un tast golfo on tots els sentits tindran el seu paper. Gust, tacte, olfacte, vista i oïda. Una proposta íntima amb el foie d’ànec com a protagonista, però aquest cop sense coberts i sense copes, només fent servir el cos. Valdrà la pena esperar-se i atrevir-se a provar-ho. Els vins maridats seran una selecció de les millors expressions dolces del Penedès.

Taller de còctels amb cava

Una altra de les novetats serà el taller de còctels amb cava. A la una de la matinada es viurà una veritable experiència per tots els amants dels còctels, ja que tindran l’oportunitat de realitzar diversos còctels on el cava serà l’element essencial. Aquests tallers es faran el divendres i el dissabte a la una de la matinada i els participants podran degustar còctels i realitzar el seu propi combinat. Compra: 10€ Es poden comprar tots aquests tastos, maridatges i el taller del còctels amb cava a través del web del Vijazz Penedès a un preu de 10€ fins que s’acabin les places. En el cas de que quedin places es podran comprar a les dues sales una estona abans del seu inici. S’ha de dir, però, que el ritme de vendes dels maridatges i tastos és molt alt i que és possible que s’esgotin abans de començar el Vijazz.