A pocs dies perquè s’iniciï l’edició 2021 del Vijazz Vilafranca, el ritme de venda d’entrades no s’atura. A dia d’avui, ja no queden entrades pel concert inaugural de La Locomotora Negra –que enguany s’acomiada dels escenaris-. A més, la resta dels concerts també tenen un gran percentatge d’entrades venudes tot i que encara queden 10 dies per arribar a la cita. En un any especial, on no hi podrà haver fira de vins per les restriccions de la pandèmia, el Vijazz Vilafranca s’ha planificat també a partir d’un gran nombre de col·laboracions, amb patrocinadors, cellers, restaurants, denominacions d’origen o entitats de Vilafranca.

Els patrocinis, una de les claus del Vijazz Vilafranca

Des dels seus inicis, el Vijazz Vilafranca ha estat una eina molt important per les empreses i entitats que li donen suport. Des de l’any 2020, i gràcies a l’acord de col·laboració amb l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, el Vijazz ha passat a anomenar-se Vijazz Vilafranca, amb l’objectiu de potenciar i remarcar la capitalitat de on se celebra l’esdeveniment. També Banc Sabadell continua com a patrocinador principal de l’acte, apostant fort pel Penedès i per la cultura del vi i la música.
Per la seva part, Vilamòbil, concessionari oficial Audi Volkswagen a Vilafranca del Penedès serà cotxe oficial del Vijazz Vilafranca.

Les denominacions d’origen se sumen al Vijazz Vilafranca

Com en les darreres edicions de Vijazz, la DO Penedès i la DO Cava tindran una presencia destacada en l’esdeveniment. En el cas de la DO Penedès, el dissabte 3 de juliol a les 19.30h tindrà lloc un tast dedicat a vins Xarel·lo 100%. Una activitat que permetrà als assistents descobrir les característiques dels vins elaborats amb aquesta icònica varietat penedesenca, maridats amb formatges i ibèrics. A més a més, durant el cap de setmana, els tastos acolliran vins i Clàssic Penedès guanyadors del 55è Concurs Tastavins DO Penedès, i els vins que acompanyaran els concerts a l’Espai Jaume I seran majoritàriament de la DO Penedès.

Per la seva banda, la DO Cava tornarà a ser protagonista del cicle Elles i el Jazz que tindrà lloc al Claustre de Sant Francesc. Durant els 3 dies de concerts que s’hi desenvoluparan, els assistents gaudiran d’una copa de cava. Per altra banda, els tastos al Casal – Societat la Principal s’inauguraran amb un maridatge especial que la oferirà la DO Cava. Una oportunitat per degustar caves d’alt nivell amb propostes gastronòmiques d’alta gamma.

Tastos i maridatges tenint cura de cada detall

Totes les activitats de tastos i maridatges que tindran lloc en el Vijazz Penedès es desenvoluparan a la platea del teatre del Casal – Societat La Principal. La relació entre el Vijazz i el Casal és estreta ja que l’entitat col·labora des de fa anys amb l’esdeveniment acollint les seves activitats. Per altra banda, tots els tastos i maridatges s’acompanyaran amb elements gastronòmics d’Ametller Origen –des de formatges, ibèrics, fruites o xocolates–. La sala de tast –patrocinada per Ametller Origen– acollirà també un tast especial amb vins i caves Família Ametller.

Altres cellers que també tindran una presència destacada al Vijazz Vilafranca 2021 seran Jean Leon, que oferirà un tast diumenge a les 19.30h conduït per la directora del celler i la seva enòloga, Mireia Torres i Roser Catasús– i Família Torres que serà l’encarregat de maridar l’Enojazz del dimecres 30 de juny a l’Espai Jaume I. En l’edició d’enguany, l’encarregat de posar l’element jazzístic serà l’Escola Municipal de Musica Dolors Calvet de Vilafranca del Penedès, una de les col·laboracions que també se sumen a l’edició 2021 del Vijazz Vilafranca. Per la seva banda, la prestigiosa marca de copes Riedel, a través del seu distribuïdor Euroselecció, tornarà a ser present al Vijazz ja que totes les copes seran del nou model Marie-Jeanne, més gran que les anteriors que se servien en aquest esdeveniment.

Col·laboradors arreu de Vilafranca i del Penedès

A més a més, i perquè els assistents a l’esdeveniment tinguin una àmplia oferta vinícola i gastronòmica, durant el cap de setmana de Vijazz Vilafranca nombrosos cellers de Vilafranca i rodalies realitzen activitats enoturístiques especials a través de Penedès Turisme. Pel que fa als restaurants de la vila, s’han unit a la campanya promoguda per l’Acadèmia Tastavins Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca per servir vins a copes dels guanyadors del 55è Concurs Tastavins DO Penedès. Una acció que s’iniciarà el 30 de juny però que s’allargarà fins l’11 de juliol.

Les entitats públiques, al costat del Vijazz Vilafranca

A part de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, altres entitats com la Generalitat de Catalunya o el Consell Comarcal de l’Alt Penedès també donen suport des dels 2007 a un dels principals esdeveniments vínics i musicals de Catalunya.