Aquest cap de setmana Vilafranca del Penedès torna a ser l’epicentre del jazz internacional i els millors vins i caves del Penedès. Després d’un any sense poder-se celebrar i una darrera edició marcada per les restriccions derivades de la pandèmia, l’ 1, 2 i 3 de juliol la Capital del Vi acollirà una nova edició de Vijazz Vilafranca. Amb el suport de l’Ajuntament del Vilafranca del Penedès i el Banc Sabadell, el festival recupera la fira de vins i caves a la Rambla Nostra Senyora amb 300 referències víniques de més d’una vintena de cellers. Enguany el cartell jazzístic torna a recuperar noms del panorama musical internacional com Billy Evans, Randy Brecker, Billy Cobham o Richard Bona i el talent del territori com Sílvia Pérez Cruz. Els organitzadors del Vijazz Vilafranca, l’Acadèmia Tastavins Penedès, creu que l’edició 2022 serà un èxit ja que el públic espera amb moltes ganes poder celebrar aquest esdeveniment amb total normalitat. Una prova d’aquest fet és que moltes de les activitats de tastos i maridatges programades ja s’han exhaurit.

Els vins i caves del Penedès, protagonistes del cap de setmana

La Rambla Nostra Senyora serà l’escenari novament de la fira de vins i caves. Enguany les assistents hi trobaran 300 referències de més d’una vintena de cellers del Penedès: Alsina & Sardà, Can Feixes, Cavas Hill, Cellers Domenys, Terra Terrae by Covides, Emendis, Celler Eudald Massana, Ferré i Catasús, Jean Leon, Marrugat, Masachs, Maset, Miquel Pons, Nadal, Naveran, Oriol Rossell, Parés Baltà, Pinord, Rexach Baqués, Torreblanca, Família Torres, U Mes U i Vallformosa. A més, divendres i diumenge la Rambla Nostra Senyora estarà amenitzada amb l’espectacle de la Sidral Brass Band.

També a la Rambla Nostra Senyora, el Casal – Societat La Principal acollirà els tastos i maridatges del Vijazz Vilafranca. Les entrades a la venda a la web del festival, han tingut una bona acollida i ja hi ha algunes de les activitats exhaurides. Enguany la un gran nombre d’experiències vinícoles es maridaran amb els productes d’Ametller Origen –formatges, ibèrics, sushi, formatges, dolços. També hi han programats maridatges de vins i caves del Penedès amb la coneguda marca de cheese cakes Jon Cake, o altres tastos com el conduït per la sommelier i comunicadora, Meritxell Falgueras, amb el celler Família Ametller, un d’escumosos DO Cava amb formatges Xerigots o un de vins DO Penedès amb embotits Mallart.

L’epicentre de la música jazz durant tot el cap de setmana

El proper dijous 30 de juny, se celebrarà la prèvia del Vijazz Vilafranca 2022 amb l’Enojazz, a l’escenari principal Jaume I. Un concert que maridarà els vins de la Família Torres amb les peces musicals de les dues Big Band de l’Escola de Música Municipal Maria Dolors Calvet i la saxofonista i compositora, Eva Fernández. Els assistents es guiaran per les explicacions d’un sommelier del celler i un. L’Enojazz 2022 és l’únic concert que recupera el format de taules i cadires introduït en la darrera edició. La resta de dies, l’escenari principal Jaume I torna a la gratuïtat dels concerts, amb una zona de cadires a les que s’hi accedirà per ordre d’arribada i aforament, mostrant el tiquet de la fira de vins.

Jazz internacional amb els millors vins i caves del Penedès

Durant els 3 dies del Vijazz Vilafranca, s’hi podran veure les actuacions en directe de grans referents de la música jazz internacional i també del territori. A l’escenari principal Jaume I hi actuaran artistes com Standards Supergroup –Billy Evans, Randy Brecker i Billy Cobham–, Sílvia Pérez Cruz i Yessaï Karapetian, Richard Bona i Alfredo Rodríguez, Melissa Aldana. El Claustre de Sant Francesc acollirà concerts d’Ester Quevedo Quintet, Alba Alsina Quintet i Lucía Fumero. Dissabte, la Rambla Sant Francesc serà escenari de la ballada de lindy hop amb la música en directe d’Apolo Jumpers.