Totes les referències de vins, caves i clàssics aniran acompanyades dels productes més selectes com el foie, pernils, sushi o formatges

Més de 40 cellers del Penedès portaran les seves millors referènci­es de vins, caves i clàssics als espais de tast del Festival Banco Sabadell Vijazz Penedès, que celebra l’onzena edició el 7, 8 i 9 de juliol a Vilafranca del Penedès. Rosats, blancs, negres, clàssics, caves i dolços penedesencs deleitaran els paladars de totes les persones que s’acostin a la Fira durant els tres dies de Festival.

Vist l’èxit aclaparador de les edicions anteriors, enguany hi ha programats 26 tastos i maridatges que tindran lloc a la Sala de Tast Ametller Origen i a la Sala de Tast TR3SC, situades a la Rambla Sant Francesc. Totes les referències de vins i caves aniran acompanyades de productes de gran qualitat per intensificar els seus sabors. Hi haurà maridatges amb productes selectes com les anxoves, el foie, pernils, sushi o formatges. I, un any més, els més agosarats podran assistir als tastos nocturns, maridats amb literatura eròtica.
Les entrades ja estan a la venda i es poden adquirir a través de la pàgina web fins a exhaurir places.

Tastos i maridatges Vijazz 2017

Dinar Especial Vijazz 2017: 6 plats, 6 postres, 6 vins

A través d’una seguit de plats i diverses degustacions de diferents productes, repassarem moltíssimes combinacions de maridatges, tots especials, curiosos i d’excel·lent qualitat. Com no podia ser d’una altra manera, degustarem el millor dels nostres productes amb una selecció de vins del Penedès expressament pensada per aquesta ocasió. Descobrirem maridatges de contrast i de sinèrgia. Descobrirem productes que mai hauríem pensat de casar, i finalitzarem el dinar amb una degustació de dolços i cafè Novell.

Pernils amb DO & els millors vins i caves del Penedès

Es provaran 5 pernils ibèrics diferents de 5 DOs reconegudes, com ara Jabugo, Teruel, Guijuelo, Pedroches o Huelva, i s’explicaran en què s’assemblen, en què es diferencien i moltes altres curiositats, com què menja cada porc per engreixar-se. Tot això, s’acompanyarà dels millors vins i caves penedesencs.

Relats per adults, menjars afrodisíacs & vins i caves rosats

La nit cau a Vilafranca del Penedès. L’ambient és immillorable a la capital del vi i a aquesta hora arriba el maridatge més divertit, esperat i atrevit del Vijazz 2017. En aquesta proposta de tast a mitjanit, s’oferirà una selecció de diversos vins rosats i un escumós, també rosat, acompanyats d’una teatralització d’un conte eròtic. Una experiència picant i divertida!

Sushis & les cares del xarel·lo

En aquest maridatge es proposa un mix de gastronomia japonesa amb els millors vins penedesencs de la varietat xarel·lo. Es tastaran 5 peces de sushi elaborades de manera artesanal per un restaurant especialitzat en gastronomia japonesa, alhora que es farà un recorregut a través de 5 anyades diferents per aprendre sobre l’efecte del pas del temps en els vins i caves. Una barreja catalano-nipona d’allò més sorprenent!

Foies: diferències entre micuit, entier, mousse, bloc i parfait & vins i caves del Penedès

El foie és present a la nostra terra des de fa més de 500 anys i la cuina catalana va adquirir la tradició de consumir-lo en diferents formats. Aquest és un tast 100% català, amb productes de qualitat gourmet. Es degustaran 5 tipus de fetge d’ànec de la millor qualitat, maridats a la perfecció amb 5 vins i caves del Penedès. Una explosió de gustos, olors i textures!

Formatges catalans & vins i caves amb Xerigots

Xerigots selecciona cadascun dels seus formatges amb diferents criteris com ara, l’estacionalitat, el tipus de llet, llet crua o els diferents tipus d’acabats, com pastes toves i curats. Acompanyats de la millor selecció de vins i caves, el resultat és d’un tast excel·lent!

Formatges del Pirineu & vins i caves amb Xerigots

Un maridatge de formatges i vins dirigit per un sommelier que a través d’una selecció de formatges artesans de Xerigots, endinsarà als assistents a la geografia dels Pirineus.
Xerigots es mira el Pirineu com a entitat física i no política. No hi ha fronteres, només muntanyes i paisatge. El clima i el relleu transmet quelcom a la selecció de formatges que la fa especial. El caràcter que composa aquest massís es transforma en una melodia de sabors textures i emocions que ens du per un instant al bressol de la vall o les cledes estivals de l’alta muntanya.

Formatges blaus & vins i caves amb Xerigots

En aquest tast, es maridaran diferents vins del Penedès amb una degustació exclusiva de formatges blaus Xerigots. Es descobrirà, entre altres, que el tret distintiu dels formatges blaus són les vetes blaves del seu interior. Es degustaran formatges de Xerigots de diferents tipus. Un maridatge pels valents, amb diversos formatges blaus. Un tast de rock’n’roll!

Fumats: salmó, bacallà, magret d’ànec trufat, ous de lumpa i truita de riu & vins i caves del Penedès

El fumatge és una tècnica culinària que consisteix a sotmetre els aliments al fum provinent de focs fets amb fusta de poc nivell de resina. En aquest maridatge especial del Vijazz 2017, es tastaran 5 fumats (tots cuits amb diferents tècniques internacionals) amb 5 vins i caves del Penedès.

Anxoves seleccionades & vins, caves i clàssics del Penedès

L’anxova, com a producte gourmet, té una elaboració molt semblant a la del vi, gràcies a la tasca dels mestres anxovers, que és fonamental per garantir els paràmetres d’excel·lència, textura i sabor que defineixen l’Anxova de l’Escala. Es descobrirà quin és el procés per seleccionar la millor peça, tot tastant els millors vins, caves i clàssics del Penedès.

Evolució de rosats i caves de 9, 12, 24 i 36 mesos & embotits Mitjans

Aquest tast de caves i rosats és realment un dels imprescindibles del Vijazz 2017. Es degustarà una magnífica selecció de diversos rosats i caves del Penedès, els quals tindran diverses criances, i s’estudiarà l’efecte del pas del temps en el carboni de les ampolles. Experimentem les mateixes sensacions amb un cava jove que amb un de 15 o 30 mesos? Els podem identificar a cegues? Un tast per posar-se a prova i on res és el que sembla.

Aperitius digestius: diferències entre les propietats del vermut i del bitter

Un tast especial del Vijazz 2017 on s’ensenyaran les característiques i variants del vermut, tot combinant-les amb les del bitter, que té unes propietats completament contràries: ajuda a digerir!

Vijazz, el Festival amb el millor jazz, vins i caves

Poques coses combinen millor que el vi, el cava i la música. Prova d’això és la brillant vida del festival Banc Sabadell Vijazz Penedès que, des de fa onze anys, porta els millors artistes del jazz mundial i els magnífics vins i caves de la regió. El Festival ha demostrat amb una solvència inqüestionable merèixer-se un lloc entre els principals festivals de jazz d’Europa. La presència en el seu cartell de noms tan reconeguts dins el panorama internacional com Chick Corea, Dee Dee Bridgewater, Arturo Sandoval, Maceo Parker, John Scofield o Marcus Miller, entre molts d’altres, avalen la seva trajectòria a la qual se li suma al mèrit de ser l’únic festival d’aquesta qualitat que és gratuït. Tot un luxe!​