Durant la presentació del Vijazz 2024 a finals de març, es va anunciar que la Fira de Vins i Caves canviava d’ubicació per traslladar-se a la Rambla Sant Francesc –la localització de la primera edició del Vijazz–. El president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, juntament amb l’alcalde de Vilafranca del Penedès, FranCisco Romero, han donat a conèixer els detalls: enguany una carpa de 1.200m2  acollirà la fira vinícola on les estands es re formulen per fer-los més oberts. A més, s’inclouran zones chill out, taules altes, bótes i decoració amb l’objectiu de crear un ambient integrat. La gastronomia i la música també hi seran presents amb food trucks i un escenari.

Un Vijazz més experiencial

El president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, ha destacat l’objectiu d’aquesta nova fira: “per a nosaltres és molt important dotar al Vijazz d’un estil molt lúdic i de festival” i ha afegit “aquest nou format més experiencial redefineix el format clàssic de fira de vins”. Un dels aspectes que ha destacat Margalef és que les actuacions que es desenvoluparan a l’escenari situat a la part alta de la Rambla de Sant Francesc, es podran gaudir a la zona de la fira. “Aquesta era una demanda històrica dels cellers, i ara hem fet possible maridar vi i música a la perfecció”, ha explicat Margalef.

Els estands dels cellers participants s’acompanyaran de diferents elements decoratius i espais per a gaudir dels vins i caves de manera tranquil·la i reposada, amb taules altes, zones chill out, sense renunciar a les característiques botes presents en les darreres edicions. La gastronomia anirà a càrrec de 7 food trucks i l’escenari de la Rambla Sant Francesc acollirà les actuacions de la BKT Brass Band, Pol Prats Quartet amb Elisenda Julià i sessions de DJ durant tota la fira.

Per la seva banda, l’alcalde de Vilafranca del Penedès, FranCisco Romero, ha posat en valor el fet d’organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques anualment a la vila. Romero ha destacat la gran aposta pel canvi de format de la fira que ha considerat “un experiència singular on la nostra cultura vitivinícola és la protagonista que marida amb una proposta jazzística de gran nivell” i ha explicat que “l’aposta d’aquests tipus de formats fa que el públic d’arreu s’endugui una experiència difícil de trobar en altres tipus d’esdeveniments”.

El Casal  – Societat La Principal un altra dels escenaris del Vijazz

L’edició 2024 també comptarà amb un cicle de tastos i maridatges a El Casal – Societat La Principal que es desenvoluparà durant els 3 dies del Vijazz. Enguany els vins i caves del Penedès es maridaran amb formatges, sushi i ibèrics d’Ametller Origen, els pastissos de formatge de Jon Cake o els canelons de Can Caneló. La DO Penedès i la DO Cava també celebraran tastos especials. Les entrades ja estan a la venda a la web del Vijazz.

També el ViOFFJazz, es trasllada del Claustre dels Trinitaris al Casal per ampliar l’aforament després del gran èxit de la primera edició l’any passat que marida els productes de Vallformosa amb la música electrònica. A partir de la mitjanit hi actuaran Clara, DJ Lanav, Músculo! I DJ Totiakko. Les entrades també és poden adquirir a la web del Vijazz.

El millor jazz nacional i internacional

El primer gran nom que trepitjarà l’Escenari Principal del Vijazz serà la pianista japonesa Hiromi, que arriba al Vijazz amb el seu nou projecte Sonicwonder, molt aplaudit per la premsa especialitzada. La nit de dissabte s’omplirà de groove i funk de la mà del virtuós teclista nord-americà Cory Henry. El Vijazz 2024 el tancarà la veu captivadora de Lizz Wright que presentarà en exclusiva –en el seu únic concert a l’estat– el seu darrer disc Shadow. Les actuacions a l’Escenari Principal les completen grans noms com el trompetista i compositor, Matthew Halsall, el virtuós guitarrista britànic Mansur Brown, o la presentació per primer cop al nostre país del grup Léon Phal.

Àmplia programació musical

Com ja és tradicional, el dia abans de la inauguració oficial del Vijazz, l’Escenari Principal acollirà l’Enojazz. Enguany les big bands de l’EMM Dolors Calvet actuaran amb el cantant, compositor i productor, Alex Dee. Un concert que es maridarà amb una selecció de vins de la Família Torres. El Vijazz 2024 torna a repetir la  col·laboració amb l’ESMUSC. Diumenge 7 de juliol, el Centre de Dia Jaume Nicolàs acollirà el Cicle Nous Talents, on el públic gaudirà de la virtuositat d’estudiants d’aquest prestigiós centre.

Un dels altres escenaris icònics del Vijazz, és el Claustre de Sant Francesc on tindrà lloc, de la ma de la DO Cava, el cicle Elles i el Jazz. Durant aquesta edició hi actuaran de divendres a diumenge, el jazz elèctric d’autor de Marina Vallet Quintet, el projecte íntim i un dels finalistes dels darrers Premis Enderrock, Èlia Lucas Quartet, i la polifacètica artista, pianista i compositora, Lucía Rey, en format trio. Sempre acompanyat d’una copa de cava, les entrades per aquest cicle estan a la venda a la web del Vijazz.