L’edició 2024 del Vijazz tanca amb èxit d’assistència als diversos espais i activitats programades durant tot el cap de setmana a Vilafranca del Penedès. Els concerts encapçalats per la pianista Hiromi, el teclista Cory Henry i la cantant Lizz Wright han enlluernat al públic que han pogut gaudir del retorn al format de dos concerts diaris a l’Escenari Principal Jaume I. La nova localització de la Fira de Vins i Caves en una gran carpa a la Rambla Sant Francesc ha permès harmonitzar en un mateix espai vins, gastronomia i música, amb una decoració que transformava el Vijazz en un gran festival a l’aire lliure. A més, la carpa també va permetre que la mostra continués amb normalitat malgrat la pluja intermitent de dissabte que tampoc va fer deslluir els concerts.

 

Cartell jazzístic de luxe

La cantant i compositora nord-americana, Lizz Wright, ha tancat l’edició 2024 del Vijazz a Vilafranca del Penedès. Wright ha enlluernat al públic en el seu únic concert a l’estat de la gira on presenta el seu darrer disc “Shadow”. El seu treball més personal on parla de l’amor romàntic, el sentiment de pèrdua o la resiliència. Aquest diumenge també han actuat el saxofonista, Léon Phal, una de les revelacions musicals de la nova escena francesa o Lucía Rey Trio, que ha fusionat el jazz amb l’electrònica i músiques del món.

La nit de dissabte del Vijazz 2024 va tenir com a protagonista el virtuós Cory Henry. El teclista nord-americà ha fet parada a Vilafranca del Penedès dins de la seva gira mundial “Music for yo Soul!”. Henry és una de les forces impulsores del jazz contemporani unint aquest estil musical amb el R&B, el gòspel o l’electrònica. Els assistents a la nit del dissabte també han gaudit de l’actuació del guitarrista i artista multidisciplinar, Mansur Brown. El festival va inaugurar-se amb els directes de la pianista Hiromi que presentava Sonicwonderland, el disc més experimental de l’artista. També van passar per l’escenari del Vijazz el trompetista Matthew Halsall.

Durant el cap de setmana, el Claustre Sant Francesc ha acollit el cicle Elles i el Jazz on el talent femení de Marina Vallet Quintet, Elia Lucas Quartet i Lucía Rey Trio, han maridat amb el cava rosat DO Cava. La programació musical s’ha completat amb les actuacions de BKT Brass Band, Pol Prats Quartet amb Elisenda Julià, el cicle Nous Talents amb col·laboració amb l’Esmuc amb els directes d’Aleix Cansell Trio i Puça & Zebrass i la proposta ViOFFJazz –enguany a El Casal – Societat La Principal– amb les actuacions de Carla, Lanav, Músculo! i DJ Totiakko que va penjar el cartell de “complet” la nit de dissabte.

 

Més de 300 referències vinícoles i activitats de tast

La música en directe ha maridat amb les més de 300 referències que s’han pogut tastar a la Fira de Vins i Caves situada sota una gran carpa de 1.200m2 amb una decoració molt cuidada i amb la gastronomia i la música integrada. Des de l’organització del Vijazz ja s’està treballant perquè en properes edicions per mitigar el soroll a l’interior durant els moments de major afluència.

Les activitats de tast i maridatge a El Casal – Societat La Principal també han penat el cartell de complet en moltes ocasions amb sessions que han arribat a acollir més de 75 persones. Activitats que han maridat els vins i caves del Penedès amb Can Caneló, els cheesecakes de Jon Cake, els productes gastronòmics d’Ametller Origen, així com tastos especials de la DO Penedès amb formatges o de la DO Cava amb ibèrics. Destacar també la presentació de la ma de l’Incavi dels 6 vins de Finca Qualificada de la DO Penedès, en un tast molt especial celebrat el diumenge al migdia.

L’Acadèmia Tastavins Penedès, organitzadora del Vijazz, ja treballa en l’edició 2025, posant el focus en millorar encara més el nou format de fira, sobretot buscant la comoditat acústica del visitant. L’entitat agraeix molt especialment als cellers que han apostat pel nou format de fira i que han participat aquest any.