Un any més durant la Setmana Vijazz es realitzaran jornades professionals al voltant de la vinya i el vi, dirigides a tots els professionals del sector vi (pagesos, enòlegs, elaboradors,…), així com a estudiants. La inscripció és gratuïta, i les places són limitades, pel que és imprescindible la inscripció prèvia al web www.vijazzpenedes.com

Patrocinat per l’empresa penedesenca InVia 1912, les Jornades Professionals del Vijazz es duran a terme els dimarts 1 i el dimecres 2 de juliol en tres activitats repartides entre Pacs del Penedès (el matí del dia 1), i l’auditori del Vinseum (dies 1 i 2 a les tardes).

Jornada de tracció animal en la viticultura

El dimarts 1 de juliol, de 9 a 11 hores del matí, a la carretera BV-2162 – Pacs del Penedès (Parellada Xica) es celebrarà una jornada molt interactiva i participativa, que constarà de demostració de diferents feines que es poden fer actualment amb tracció animal a les vinyes a càrrec de l’equip d’Equibru. Després d’estar totalment relegada per la maquinària pesada durant les darreres dècades, la inquietud d’alguns viticultors ha fet que la tracció animal torni a emprendre el vol, en un entorn on la precisió, el respecte per la natura i aspectes com l’equilibri cada cop esdevinguin més essencials per a l’elaboració del vi.

Aspectes de la Biodinàmica

La tarda del dimarts 1 de juliol, es celebrarà la jornada sobre aspectes de la biodinàmica al Vinseum, de les 16 a les 19 hores. El sr. Jordi Querol, assessor tècnic agrònom biodinàmic i director de Dreiskel, ens parlarà del compost biodinàmic com a base de l’agricultura i la cromatografia com a metodologia d’anàlisi. El mètode del compostatge del dr. Ehrenfried E. Pfeiffer, a més de la cromatografia i la cristal·lització sensible, demostren l’alta qualitat d’una metodologia del compost complert per a la millora de la fertilitat de la terra i l’aportació d’humus per a la vinya.

La influència del regne vegetal en el cultiu agrícola

Per acabar, el dimecres 2 de juliol, el Vinseum acollirà de les 16 a les 19 hores una jornada sobre la influència vegetal en el cultiu agrícola. El sr. Esteve Padullés de la Guia d’espais naturals, ens exposarà la seva proposta per una agricultura (…) lògica, consistent en retornar, d’una manera enraonada, a un grau de diversitat botànica en els nostres camps que a mitjà termini restableixi unes condicions més eficients. I parlarà també, evidentment, de les repercussions econòmiques i la viabilitat d’un sistema d’agricultura més respectuós amb el medi. A les 17.30 hores, el sr. Richard Wade, de l’Institut de Pernacultura del Montsant, gran expert en permacultura i en la transmissió de coneixements en aquest àmbit, ens endinsarà en la seva experiència amb l’ús de coberta vegetal espontània en el cultiu de la vinya, així com els resultats obtinguts en la collita aplicant aquesta tècnica.

Més informació i inscripcions (gratuïtes) a www.vijazzpenedès.com