Aquest cap de semana Vilafranca del Penedès acollirà la 16a edició del Vijazz Vilafranca. El festival organitzat per l’Acadèmia Tastavins Penedès presenta un cartell amb grans noms del panorama jazzístic internacional com el baixista Marcus Miller, la cantant i pianista Kandace Springs, i el cantant José James. La música en viu s’acompanyarà amb una fira de vins on enguany hi participen una vintena de cellers del Penedès que permetran als assistents conèixer i gaudir del patrimoni vinícola del territori. Durant tot el cap de setmana, també es podran gaudir de les activitats de tastos i maridatges a la Sala de Tast Ametller Origen. Com a novetat, el Vijazz Vilafranca presenta dos nous espais: el Vioffjazz a l’Espai Vallformosa del Claustre dels Trinitaris, dedicat a la música electrònica i a atraure nous públics, i el Cicle Nous Talents al Centre de Dia Jaume Nicolàs, on gaudir de concerts d’estudiants de l’ESMUC.

 

Un cap de setmana per gaudir dels vins i caves del Penedès

El patrimoni vinícola del Penedès tornaran a ser els grans protagonistes del Vijazz Vilafranca a la Rambla Nostra Senyora. L’espai acollirà de nou la fira de vins amb una vintena de cellers participants i una amplia representació dels millors vins i caves elaborats al Penedès. Per altra banda, el Casal – Societat La Principal acollirà la Sala de Tast Ametller Origen, on durant tot el cap de setmana s’hi celebraran tastos i maridatges amb vins i caves del Penedès amb productes com formatges, embotits, fruites… Destaquen els maridatges amb els cheesecakes Joncake i els tastos de la DO Penedès amb formatges o la DO Cava amb Embotits Mallart.

 

El millor jazz internacional

Una de les novetats d’aquesta edició és l’estrena de nous espais on gaudir del vi i el jazz. L’icònic escenari a la plaça Jaume I acollirà els caps de cartell com el baixista Marcus Miller, la cantant i pianista Kandace Springs i el cantant José James, així com el multiinstrumentista Alfa Mist i el bateria i compositor Mark Guiliana. Com sempre els concerts a l’escenari principal seran gratuïts, tot i que per entrar a la zona de cadires s’haurà d’adquirir el tiquet de la fira de vins. Tot i així, el tret de sortida el faran les big bands de l’Escola Municipal de Música Dolors Calvet juntament amb el músic David Pastor, un concert que ja ha exhaurit entrades.

 

El festival continua fent una aposta pel talent femení de la mà de la DO Cava. El cicle Elles i el Jazz acollirà concerts de Mar Serra Grup, Alba Careta Group i Alba Pujals Quintet. El programa jazzístic també inclou el concert de Jumble Sounds amb la tradicional ballada de swing el dissabte a la Rambla Sant Francesc, i l’actuació de la Zebra Marching Band per amenitzar la fira de vins el divendres i diumenge.

 

ViOFFjazz i Cicle Nous Talents

Una de les novetats de la 16a edició de Vijazz Vilafranca és el ViOFFjazz que tindrà lloc a l’Espai Vallformosa –situat al Claustre dels Trinitaris. Durant la matinada de divendres i dissabte i amb l’objectiu d’acostar a nous públics el món vinícola, s’hi podran veure les actuacions de música electrònica de Jolly Damper, Vicky Groovy, B1N0 i DJ’s La Cara B.

 

Per altra banda, el Centre de Dia Jaume Nicolàs de la Fundació Pinnae, acollirà el Cicle Nous Talents. Gràcies a l’acord arribat amb l’Escola de Música de Catalunya, l’espai acollirà dissabte els concerts finals dels alumnes del Barcelona Jazz Master – ESMUC, amb Jordi Berni Trio i Carlos Vico Quintet.

 

Per poder adquirir les entrades als concerts i activitats de pagament, cal visitar la web del festival www.vijazzpenedes.com.