El Vijazz Vilafranca 2021 se celebrarà en tres espais: la plaça Jaume I i el Claustre de Sant Francesc on s’hi tindran lloc els concerts, i la platea del Casal on s’hi celebraran les sessions de tast i maridatge. Les entrades pels concerts es van posar a la venda el passat 4 de juny, i aquest divendres 18 de juny, a partir de les 10h del matí, es posen a la venda les entrades pels tastos.

Per aquesta edició especial, l’Acadèmia Tastavins Penedès ha planificat un gran programa de tastos i maridatges en una gran sala de tast, amb una capacitat de 50 persones, amb totes les mesures de seguretat, neteja i distancia entre participants. La platea del Casal ofereix la màxima comoditat i amplitud per poder desenvolupar els tastos amb totes les garanties.

El programa de tastos del Vijazz Vilafranca buscarà oferir als visitants els millors vins de la DO Penedès i caves DO Cava, maridats amb una selecció dels millors productes d’Ametller Origen. Els vins premiats en el concurs Tastavins DO Penedès 2021 seran la base de la majoria de tastos, complementats amb una selecció dels millors caves. La gestió anirà a càrrec del sommelier Xavier Viles, responsable tècnic de l’Espai Penedès BCN de l’Acadèmia Tastavins Penedès, amb la col·laboració de sommeliers de referència com Meritxell Falgueras, Ramon Francàs o Ramon Roset.

Els tastos del Vijazz Vilafranca 2021 se celebraràn en horari de tarda vespre,  el divendres 2, dissabte 3 i diumenge 4, i també comptaran amb activitats especials com un tast de vins del celler Jean Leon, una presentació tast del nou segell 100% Xarel·lo de la DO Penedès, un tast maridatge de la DO Cava, o una presentació especial dels vins i caves de Ametller.

Qui vulgui adquirir entrades ho podrà fer a l’apartat “Tastos i maridatges” de la web del Vijazz Vilafranca (www.vijazzpenedes.com). Tots els tastos tenen un preu únic de 15€.

Tastos i maridatges innovadors

Per a desenvolupar els tastos d’aquesta edició, el Vijazz Vilafranca comptarà amb la col·laboració d’Ametller Origen que aportarà el component gastronòmic a tots els maridatges i, en algunes ocasions, els seus vins i caves. L’activitat s’iniciarà el divendres 2 de juliol a les 18h amb un maridatge especial conduit per la DO Cava, seguidament a les 19.30h hi haurà un tast dirigit pel sommelier Ramon Roset, on es maridaran vins Penedès i caves amb formatges, i el seguirà a les 21h un tast de vins Penedès i caves amb ibèrics, i un de vins Penedès i caves amb xocolates i fruites a les 22.30h conduits pel sommelier Xavi Viles.

Dissabte a les 18h s’iniciarà l’activitat amb un tast de vins Penedès i caves amb ibèrics conduit pel sommelier i periodista especialitzat Ramón Francàs. Seguidament a les 19.30h tindrà lloc un tast especial amb vins Xarel·lo 100% de la DO Penedès maridat amb formatges i ibèrics i un de vins Penedès i caves amb formatge a les 21h a càrrec del sommelier Xavi Viles. Per acabar el dia, a les 22.30h tindrà lloc un tast de vins Penedès i caves amb xocolates i fruites conduit també per Xavi Viles.

El darrer dia de tastos, s’iniciarà l’activitat a les 18h amb un maridatge especial de vins i caves i productes Ametller Origen a càrrec de la sommelier i comunicadora, Meritxell Falgueras. A continuació, a les 19.30h tindrà lloc el tast de vins Jean Leon conduit per Mireia Torres i Roser Catasús, directora general i enòloga del celler respectivament, i a les 21h se celebrarà el darrer tast del Vijazz Vilafranca amb vins Penedès i caves amb ibèrics a càrrec de Xavi Viles.

Venda d’entrades per als concerts a molt bon ritme

Després de posar a la venda de les entrades per als concerts el passat 4 de juny, els organitzadors del Vijazz Vilafranca, l’Acadèmia Tastavins Penedès, està molt satisfeta de la rebuda. Enguany i a causa de les restriccions derivades de les mesures sanitàries, no es permetran assistir a peu dret a cap dels concerts del Vijazz Vilafranca, i l’espai dels concerts es tancarà i se’n reduirà l’aforament. La única manera d’accedir als actes és mitjançant la compra d’entrades. És per aquest motiu, que els artistes oferiran dues actuacions per tal de que més gent pugui assistir-hi.