Lluny de baixar el llistó que durant anys ha mantingut a l’alçada, Banc Sabadell Vijazz Penedès avança la programació de la seva novena edició amb dos caps de cartell de talla indiscutible: Stanley Clarke Band i The Bad Plus & Joshua Redman.

El concert inaugural anirà a càrrec del baixista Stanley Clarke, guanyador de 4 Grammys i llegenda viva del jazz. La seva musicalitat, el seu do per frasejar tant amb baix acústic com elèctric, l’han dut a ser catalogat de mestre i està reconegut com un dels contrabaixos més virtuosos del món. Amb nou àlbum, Up (2014, Heads Up),  retorna a escena amb ganes de meravellar un cop més a l’auditori amb el seu jazz de fusió i melodies funkies, tot i que aquesta vegada amb un ritme més enèrgic del que li és habitual.

Després de vuit anys sense fer-ho, Clarke torna a Catalunya de la mà de Vijazz i acompanyat per dos músics brillants: el pianista Beka Gochiashvili i el bateria Mike Mitchell.

Un dels altres plats forts del festival és l’atractiva fusió de talent de The Bad Plus & Joshua Redman. El primers, coneguts pel seu ingeni musical i la seva versatilitat a l’hora de dur la música més enllà de les regles establertes, estan dotats de la capacitat de sorprendre i emocionar a parts iguals. Si a això se li suma l’habilitat artística i la calidesa d’una estrella del saxo com Joshua Redman, un dels directors d’orquestra de jazz més aclamats i carismàtics del panorama actual, l’espectacle està garantit.

Amb aquest concert, The Bad Plus & Joshua Redman oferiran la possibilitat de gaudir d’un espectacle únic, ple d’improvisacions i química creativa, d’aquells que costen de veure: des que van decidir treballar junts el 2012, només havien actuat una sola vegada a l’Estat l’Espanyol. Aquest juliol, la seva gira mundial tindrà parada al Vijazz.