La catorzena edició del Vijazz Vilafranca se celebrarà el cap de setmana del 24, 25 i 26 de juliol de 2020, 3 setmanes més tard de les dates habituals (primer cap de setmana de juliol), per prudència i per major tranquil·litat de visitants i expositors. Tal i com ha remarcat el president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef: “El Vijazz Vilafranca es durà a terme amb la màxima normalitat que les autoritats i les fases permetin a la data de celebració. Se seguiran totes les mesures per garantir la seguretat de tots els participants”. Si per les dates de celebració la situació general s’ha vist modificada negativament, l’esdeveniment se suspendrà fins el juliol 2021.

Un Vijazz Vilafranca adaptat a les indicacions sanitàries vigents

La fira de vins i els concerts de jazz del Vijazz Vilafranca 2020 es duran a terme sota els criteris sanitaris i de distanciament social vigents d’aquí a 8 setmanes. Així, la fira de vins s’esponjarà al llarg de la rambla Nostra Senyora (a banda i banda), fins a la rambla Sant Francesc. Els estands estaran separats entre ells i s’ampliaran les àrees de botes a la plaça Penedès i la rambla Sant Francesc. Enguany no hi haurà espai de foodtrucks. Es prendran accions complementaries en relació als aforaments, la gestió de cues i es farà un gran esforç en neteja i desinfecció constant. També s’està treballant per reduir l’ús de tiquets, fomentar la compra online i el pagament amb targeta. També es muntaran les tradicionals sales de tast, amb neteja i desinfecció entre tast i tast i amb l’aforament controlat segons normativa.

El Vijazz passa a anomenar-se Vijazz Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès fa un pas endavant i presenta un acord amb l’Acadèmia Tastavins Penedès per el qual el Vijazz passa a anomenar-se Vijazz Vilafranca. L’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, ha explicar que aquesta aposta “reforça el nom de Vilafranca associat al patrimoni del territori, com són el vi i la cultura. Afrontem aquesta edició amb ganes i força. Enguany ens haurem d’amotllar a les circumstàncies, però estic segur que serà un gran Vijazz”. Igualment, el Banc Sabadell segueix al costat de l’Acadèmia Tastavins Penedès i continua essent patrocinador principal de l’esdeveniment. Aquests dos acords són una clara aposta pel territori i per un dels esdeveniments vínics i culturals de referència de tot l’estat. Segons la directora general Penedès-Garraf de Banc Sabadell, Judit González Marcos: “El Penedès és un territori clau i que ens estimem. Volem continuar sent un dels patrocinadors principals d’aquest esdeveniment perquè volem estar al costat del teixit empresarial i de la cultura vitivinícola i musical del Penedès”.

Carles Benavent primer cap de cartell 2020

L’escenari principal del Vijazz Vilafranca continuarà a l’emblemàtica plaça de Jaume I, tot i que en aquesta edició la platea serà al 100% amb cadires, separades i amb l’aforament màxim que permeti la normativa vigent d’aquí a 8 setmanes. El Vijazz Vilafranca portarà el millor jazz català i estatal, en una edició que no permetrà gaudir d’artistes internacionals, però que si portarà artistes locals amb una forta repercussió internacionals.

Un dels caps de cartell del Vijazz Vilafranca seran el trio liderat pel gran Carles Benavent, amb Tino di Geraldo i Jorge Pardo, que tancarà les actuacions el diumenge de Vijazz Vilafranca. Presentant el projecte Flamenco Leaks, aquests 3 monstres del jazz i el flamenc, han tocat amb els més grans com Miles Davis, Chick Corea, Paco de Lucía o Camarón de la Isla.

A mesura que s’acosti l’esdeveniment s’aniran presentant la resta d’artistes, cellers i activitats que conformaran el Vijazz Vilafranca.