Comprar entrada

PLAÇA JAUME I – 21:00h DIJOUS 6 de JULIOL

L’Enojazz és la màxima expressió sorgida de la unió del vi i el jazz.

Aquest any la Família Torres vol commemorar el 60 aniversari de Jean Leon amb una exquisida selecció de vins, com són El Nativa Xarel·lo, el 3055 Rosat i el vi de finca Vinya Palau Merlot, que seran comentats i maridats amb un repertori musical especialment seleccionat per l’EMM Dolors Calvet per aquest Enojazz i poder gaudir així d’una experiència única en un meravellós entorn del centre històric de Vilafranca, com és la Plaça Jaume I.

LA BANDA

L’Escola Municipal de Municipal de música M. Dolors Calvet, contempla dins el seu projecte educatiu,  la prioritat de fer tocar l’alumnat en grup. Aquest fet ha ocasionat que actualment tinguin diferents formacions instrumentals en diversos àmbits i estils.

Com no podia ser d’una altra manera, l’escola presenta al Vijazz 2023 les seves dues Big Bands. Les dues formacions estan dirigides pel professor i compositor Àlex Cassanyes i Sabater.

Parlar de l’Àlex Cassanyes dins el mon del Jazz, és fer-ho d’una persona que ha guanyat diferents premis de composició a nivell internacional. També vol dir parlar d’un dels directors de Big Band més reconeguts actualment en el nostre país, tant dins l’àmbit pedagògic com professional. Per l’escola és tot un plaer tenir una persona com ell dins el claustre de professorat.

Les dues Big Bands son molt similars a nivell d’instrumentació, però tenen la peculiaritat que una esta formada per estudiants d’ESO, i l’altre per adults.

L’ARTISTA

David Pastor (Sedaví, 1974) trompetista amb trajectòria internacional. 

Ha participat com a músic en programes de tv, bandes sonores de pel·lícules i ha col·laborat amb números artistes com a talla de Presuntos Implicados, Michael Bubble, Armando Manzanero, Celia Cruz, Martirio, Miguel Poveda, Santiago Auserón, Seguredad Social, Lolita o el Kanka.

Ha tocat en festivals Internacionals de jazz com Mont-real (Canadà), Montreux (Suïssa), Eurojazz (Mèxic), Cully (Suïssa), Mercat Cultural de Salvador de Bahia (el Brasil), Festival Internacional de Música de Cancun (Mèxic), IAJE Conference (Nova York, els EUA), Festival de Jazz Ressonàncies de Yucatán (Mèxic), Grugliasco Swing (Grugliasco, Itàlia), Jazz District (París), Jazz am See (Greifensee, Suïssa*Torino Jazz Festival (Torino, Itàlia), Wartburg Festival (Wartburg, Alemanya) Festival International de Jazz de Conakry (Guinea) o Valle Christi (Rapallo, Itàlia).

Premis

  • 2019      Carles Santos de la Música Valenciana a Millor disc de Jazz (Film Sessions)
  • 2014      Enderroc, Millor Solista de Jazz

En la seva faceta com a docent, és professor en l’ Escola Superior d’Estudis Musicals Taller de Músics de Barcelona i director de la “Original Jazz Orquestra” del Taller de Músics. Així mateix, és professor del Taller de formació de jazz i Director de la Big band de l’UJI (Universitat Jaume I).