El saxofonista Léon Phal és una de les revelacions musicals de la nova escena francesa. Forma part d’una generació que no tem no tem reprendre els codis del jazz per redefinir-los en composicions innovadores i sense complexes. Va trobar el seu propi estil mentre els retreia homenatge, ja fos a RH Factor de Roy Hargrove o “Voodoo” de D’Angelo. Rodejat de la seva banda de tota la vida, el seu domini de l’instrument, el seu increïble sentit de la melodia, la delicadesa de les seves composicions i el seu groove demoledor, tot mostra un futur brillant per a aquest franco-suís.

Guanyador de Nancy Jazz Pulsations i Jazz à Vienne el 2019 amb el seu quintet, que es troba entre els més polifacètics i creatius de l’escena europea, ha publicat tres àlbums. L’últim, llançat a la tardor de 2023, Stress Killer, és el de la maduresa, el punt d’equilibri ideal entre tots els estils que estima, des dels temes immortals de John Coltrane fins als ritmes de la música house, des del bebop al groove delirant i el ritme sostenut. En directe, Léon Phal i la seva família mai oblidem que un gran concert es realitza per i amb el públic, i cada actuació és un gran moment per compartir.

El Vijazz acollirà per primera vegada al nostre país el quintet de Léon Phal, amb la presentació del seu nou disc Stress Killer.

LINE-UP:

Léon Phal – Saxo Tenor
Zacharie Ksyk – Trompeta
Gauthier Toux – Teclats
Rémy Buissière – Contrabaix
Arthur Allard – Bateria

PÀGINA WEB ARTISTA:

https://leonphal.com

INSTAGRAM:

@leonphal_