A través d’una veu inimitable que The New York Times qualifica com “un contralt suau i fosc que posseeix qualitats que podrien associar-se amb el bourbon envellit en bótes o el cuir suau com la mantega”, l’aclamada vocalista i compositora Lizz Wright canta amb un elevat reflex del teixit cultural d’Amèrica. Wright és una de les grans cantants nord-americanes modernes amb una il·lustre carrera de 20 anys.

A l’edat de 22 anys, Wright es va fer un nom a nivell nacional com a vocalista amb un concert en gira en homenatge a Billie Holiday. Als 23 anys, va signar amb Verve Records per al llançament el 2003 del seu àlbum debut, Salt, que va encapçalar les llistes de jazz contemporani de Billboard. Després va gravar per a Universal Music Group i va llançar els àlbums Dreaming Wide Awake (2005), The Orchard (2008) i Fellowship (2010). En Concord, Wright va llançar Freedom & Surrender (2016), amb el senzill “Lean In”, que va arribar a la llista de reproducció de l’estiu de 2016 del president Obama, i Grace (2017).

Wright va llançar la seva pròpia companyia discogràfica independent, Blues & Greens Records, amb el llançament al juny de 2022 de Holding Space, un brillant àlbum en viu que captura un concert de Berlín, el 2018.

Al abril de 2024, Wright llançarà el seu nou àlbum d’estudi, Shadow, produït per Chris Bruce i productora executiva de Lizz Wright en Blues & Greens Records. Wright escriu cinc originals mentre celebra la intimitat de l’amor romàntic, la pèrdua, la comunitat i la curació.

A Shadow, Wright treballa amb el reconegut enginyer Ryan Freeland, qui va gravar Grace i també va treballar amb la llegenda de la música Bonnie Raitt. Shadow compta també amb col·laboracions dels aclamats artistes Angelique Kidjo i Meshell Ndegeocello. Arrelat per guitarres acústiques i superposat amb quartets de corda, l’arpa de Brandee Younger, cordes clàssiques de l’Índia Carnatic, veus gospel i emoció nua, Shadow presenta a Lizz en una llum suau i triomfant.

LINE-UP:

Lizz Wright – Veu i Piano
Adam Levy – Guitarra
Ben Zwerin – Baix elèctric
Ivan Edwards – Bateria

PÀGINA WEB ARTISTA:

https://www.lizzwright.net

INSTAGRAM:

@lizzwrightmusic