Carme Forcadell, la presidenta del Parlament, i Meritxell Serret, consellera d’Agricultura, van ser presents a la gala.

Tarrada, president de Tastavins, celebra la complicitat dels cellers del Penedès durant aquests 50 anys

El Born Centre Cultural, en ple cor de Barcelona, va ser l’escenari escollit per celebrar la gala d’entrega de la 50a edició de concurs de vins de la DO Penedès, el concurs de vins més antic del sud d’Europa. Aquest any des de Tastavins Penedès, entitat organitzadora dels premis, es va voler fer l’esdeveniment a la capital de Catalunya per demostrar el compromís de Tastavins en difondre la cultura del vi entre el públic de Barcelona, un territori on els vins catalans encara no lideren el consum entre particulars i la restauració.

Aquest any, a més, la gala va comptar amb la presència i el recolzament de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell i de la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret.

Forcadell en el seu parlament inicial va destacar la gran tasca que s’està realitzant des de Tastavins Penedès i va felicitar l’entitat per la promoció que estan realitzant de la cultura del vi català. La presidenta del Parlament també va animar a tothom a “estimar més els nostres productes i a potenciar-los per tot el món sense cap mena de reserva”.

El premi de poesia

L’acte es va iniciar a les vuit del vespre amb un espai de tast de tots els vins finalistes del concurs. A les nou, i després que la junta de Tastavins saludés a la presidenta del Parlament, es va procedir al lliurament del premi de poesia, a càrrec de Carme Forcadell. La guanyadora de la setena edició del premi de Poesia de la Vinya i el Vi ha estat Cristina Álvarez, de Mollet del Vallès amb l’obra “Els colors del capvespre”.

Els premis de vi

Els Premis DO Penedès premien referències de vins de la DO en 7 categories i de cada categoria es reconeixen 5 referències amb premis d’or, plata, bronze i dos diplomes d’excel·lència. D’unes 120 mostres presentades 35 vins van arribar a la final.

Les medalles d’or han estat a la categoria de blancs joves, Vinya Anais d’1 + 1 fan 3. A la categoria de blancs criança Finca els Camps Macabeu de Jané Ventura. A la categoria de rosats l’or ha estat per Masia Freyé de Vallformosa. El millor vi de negres joves ha estat Curiós Ul d’Albet i Noya, el millor negre criança ha estat també per Finca els Camps de Jané Ventura. D’altra banda també es lliuraven medalles a les categories de Clàssic Penedès, que va ser per Brut 21 d’Albet i Noya i blancs xarel·lo que va recaure a AT Roca d’Agustí Torelló Roca.