Reeves és guanyadora de 5 premis Grammy i considerada la millor vocalista de jazz de l’actualitat.

El tret de sortida del Festival anirà a càrrec dels músics de primer nivell Vincent Herring, Jon Faddis, Jeremy Pelt, Eric Alexander, James Carter i Steve Turre, que presentaran l’espectacle Jazz – The Story.

‘La màgia de la veu’ amb Joan Chamorro i Andrea Motis, Violetta Curry & Jaume Vilaseca Trio i Maite Alguacil formaran part del cicle de concerts solidaris “Elles i el Jazz”.

L’11a edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès – 7, 8 i 9 de juliol a Vilafranca del Penedès- comptarà enguany amb quatre caps de cartell de talla indiscutible que actuaran a l’escenari de la Plaça de Jaume I. Així ho han anunciat Pere Pons, director artístic del Banc Sabadell Vijazz Penedès; Joan Tarrada, president de Tastavins Penedès; Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès, i Lluís Buil, sots-director general i director territorial Catalunya del Banc Sabadell, a la roda de premsa de presentació del Festival, que ha tingut lloc aquest dimarts al matí a l’Auditori Torre Banc Sabadell.

Seguint amb l’afany de portar al Penedès els artistes de jazz més destacats del panorama internacional, aquest any els espectadors del Banc Sabadell Vijazz Penedès podran ser testimonis de l’actuació de la gran Dianne Reeves, guanyadora de cinc premis Grammy i considerada la millor vocalista de jazz de l’actualitat. Reeves presentarà els temes del seu darrer àlbum Beautiful Life, on reivindica una visió positiva del miracle de la vida, i que li ha tornat a valdre un Grammy en la seva carrera. La vocalista de Detroit és l’única cantant que ha obtingut aquest guardó per tres gravacions consecutives. Reeves tancarà el Festival diumenge 9 de juliol a les 22 hores.

El conjunt format per Vincent Herring, Jon Faddis, Jeremy Pelt, Eric Alexander, James Carter i Steve Turre serà l’encarregat d’inaugurar el Festival divendres 7 de juliol amb l’espectacle Jazz – The Story. Celebrating 100 years of jazz recording. El músics, reunits expressament per celebrar el centenari de la publicació del primer disc on apareixia la paraula “jazz” impresa, han treballat amb artistes de l’alçada de Ray Charles, Art Blakey, Frank Sinatra o The Rolling Stones, entre d’altres. La banda, que començarà la seva gira per Europa a l’escenari principal del Banc Sabadell Vijazz Penedès, oferirà un recorregut magistral pels diferents estils que han marcat l’evolució del jazz.

El dissabte 8 de juliol podrem gaudir del gran trompetista Christian Scott aTunde Adjuah, que fa conviure els registres clàssics del gènere amb les sonoritats del hip hop i les seves derivades més urbanes i elèctriques. Amb la proposta Stretch Music, Scott estira les convencions rítmiques, melòdiques i harmòniques del jazz amb la idea d’abraçar tantes formes, llenguatges i cultures com sigui possible. El trompetista de Nova Orleans ha estat el revulsiu més sorprenent en l’era contemporània d’aquesta música.

I el mateix dissabte, tancarà la jornada The JB’s James Brown Original Band. Tretze músics sota la direcció del trombonista Tyrone Jefferson, un dels artífexs de l’espectacular so de la banda de soul i funk més brillant del món, oferiran el repertori íntegre dels concerts de James Brown, el padrí del funk. Aquesta és l’única banda avalada i recolzada per la família de James Brown. I compta amb la participació de Danny Ray, mestre de cerimònies de Brown des de 1960.

Els espectadors podran gaudir d’aquests quatre concerts de manera gratuïta.

Pel que fa als artistes nacionals de l’11a edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès, continuen mantenint el gran nivell assolit en els darrers anys i constaten la bona forma dels músics de jazz del país. Dins el cicle de concerts solidaris “Elles i el Jazz” a l’Espai Cava (Claustre de Sant Francesc), Joan Chamorro presentarà La màgia de la veu, acompanyat d’Andrea Motis, Rita Payés, Alba Armengou, Alba Esteban, Èlia Bastida i Abril Saurí. A més, el públic del Banc Sabadell Vijazz Penedès també podrà gaudir de les actuacions de Violetta Curry & Jaume Vilaseca Trio i de Mayte Alguacil. Una part dels beneficis del cicle “Elles i el Jazz” aniran destinats a l’Associació Ginesta Vilafranca, per la lluita contra el càncer de mama.

De ben segur que, una vegada més, el programa satisfarà tant l’afeccionat al jazz més exigent, com al que s’apropi a conèixer aquest meravellós estil musical. Això sí, sempre perfectament maridat amb una copa de vi i cava del Penedès!

FIRA DE VINS I CAVES

A la ja tradicional Fira de vins i caves hi participaran més de 40 cellers de la DO Penedès i de la DO Cava que oferiran els seus millors productes. Tota la proposta de tasts estarà maridada. No provarem cap referència de vi ni de cava que no estigui acompanyada d’algun producte de qualitat per intensificar els seus sabors. Els 26 tastos i maridatges tindran lloc a la Sala de Tast Ametller Origen i a la Sala de Tast TR3SC, a la Rambla de Sant Francesc.

Les entrades dels tasts ja estan a la venda i es poden adquirir a la pàgina web fins a exhaurir places.

ELS ESPAIS DEL FESTIVAL

A banda de l’escenari de la Plaça de Jaume I i de l’Espai Cava, durant el Banc Sabadell Vijazz Penedès el centre històric de Vilafranca s’omple d’espais amb bona música i bons vins i caves de la zona.

A la plaça Food&Jazz (Rambla Sant Francesc) Penedès Swing ens deleitarà amb els seus balls i ritme. Tot això acompanyat de les exquisides propostes gastronòmiques de la mà de 10 foodtrucks.

Els visitants també podran gaudir de l’Espai Lounge Vallformosa, a la Rambla de Nostra Senyora, un indret on reposar i escoltar altres propostes de jazz.

BANC SABADELL VIJAZZ PENEDÈS

Poques coses combinen millor que el vi, el cava i la música. Prova d’això és la brillant vida del festival Banc Sabadell Vijazz Penedès que, des de fa onze anys, porta els millors artistes del jazz mundial i els magnífics vins i caves de la regió.

El Festival ha demostrat amb una solvència inqüestionable merèixer-se un lloc entre els principals festivals de jazz d’Europa. La presència en el seu cartell de noms tan reconeguts dins el panorama internacional com Chick Corea, Dee Dee Bridgewater, Arturo Sandoval, Maceo Parker, John Scofield o Marcus Miller, entre molts d’altres, avalen la seva trajectòria a la qual se li suma al mèrit de ser l’únic festival d’aquesta qualitat que és gratuït. Tot un luxe!