L’edició d’enguany del festival se celebrarà els dies 1, 2 i 3 de Juliol a Vilafranca del Penedès i arriba carregada de novetats.

A la propera edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès pujaran a l’escenari dues figures destacades del món del jazz: l’americana Dee Dee Bridgewater i el camerunès Richard Bona & Mandekan Cubano.

Descriure Dee Dee Bridgewater com una de les cantants de jazz més brillants de la seva generació és simplement no fer-li justícia. A través de la força de la seva personalitat efervescent, per no parlar de les sorprenents dots vocals, la guanyadora de tres GRAMMYs és una artista dominant amb uns encants que sedueixen la seva audiència. En una carrera que es remunta als anys 60, Bridgewater ha acompanyat a moltes de les grans figures de la música com Dizzy Gillespie, Max Roach o Sonny Rollins. El seu darrer treball “Dee Dee Featfer’s” és un tribut commovedor a Nova Orleans en el 10è aniversari de l’huracà Katrina, música que portarà amb el seu quintet estel·lar.

I si imaginem un artista amb el virtuosisme de Jaco Pastorius, la fluïdesa vocal de George Benson i el sentit de la música i la harmonia de Joao Gilberto, tot meravellosament combinat amb la cultura africana, aquest és Richard Bona & Mandekan Cubano. Amb la formació Mandekan Cubano, el cantant, compositor, baixista i líder camerunès de la banda, presenta un concert de fusió amb un repertori impregnat per la música africana tradicional cubana, tot maridat deliciosament amb l’encant de les paraules Mandekan.

Fa mesos que es prepara amb molta il·lusió aquesta edició especial, la 10a, en la qual hi haurà moltes novetats: nous espais, més activitats, entre d’altres propostes, que s’aniran desvetllant a mesura que ens acostem a la data.

  • Concerts al Banc Sabadell Vijazz:

Dee Dee Bridgewater: Divendres, 1 de Juliol 22:30h

Richard Bona & Mandekan Cubano: Dissabte, 2 de Juliol 23:00h