L’Ajuntament de Vilafranca i Tastavins Penedès han anunciat aquest matí la cancel·lació de l’edició d’enguany del Vijazz Vilafranca. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el president de l’entitat, Max Margalef, ho han donat a conèixer en roda de premsa a la Casa de la Vila. L’alcalde ha volgut remarcar que, quan a principis de juny es va anunciar que l’edició d’enguany es faria, “vam dir que es faria el que es pogués fer segons els condicionants i els reglaments sanitaris, perquè la situació era canviant”. Per Regull, la situació actual no és la de fa dues ni quatre setmanes en què “el virus estava en recessió i ara s’està demostrant que la pandèmia no està aturada, fins al punt que en llocs com el Segrià s’han hagut de confinar”. L’alcalde ha explicat que davant d’aquesta situació no es poden complir els objectius del Vijazz, que són difondre el món vitivinícola del Penedès i els concerts de jazz de qualitat i fer-ho arribar a quanta més gent possible. “Cal evitar les aglomeracions i restringir la vinguda de gent d’arreu. Ja vam anunciar que no cometríem cap irresponsabilitat. En aquest moment el més assenyat és cancel·lar el Vijazz Vilafranca 2020”, ressaltava l’alcalde. Pere Regull també ha explicat que s’havia estudiat fer un certamen sols amb concerts amb controls d’aforament i tastos de vi però “generar un Vijazz amb el cost que suposa i sense possibilitat d’atraure gent era un contrasentit”.

Per la seva banda, Max Margalef remarcava que la decisió s’havia pres després de contactes permanents amb epidemiòlegs, Protecció Civil i Ajuntament i que la decisió s’havia pres “de manera freda i professional. Fa un mes penàvem que es podria fer algun tipus de Vijazz i teníem fins a cinc plans diferents per fer-lo, però no ha pogut ser”. El presidents de Tastavins Penedès ha volgut agrair l’assessorament de les autoritats, la confiança dels 22 cellers que havien confirmat la seva presència i la professionalitat dels músics que hi havien de participar. “Tothom ha entès la situació i comptarem amb ells per a futures edicions”, ha afirmat Margalef.

Finalment l’alcalde ha volgut fer una crida a la responsabilitat de tothom i a extremar les mesures de seguretat. “Veníem de gairebé 0 infeccions i ara veiem que hi ha focus que han portat al confinament d’una comarca. És evident que hi ha hagut un relaxament general. La ciutadania ens hem de posar les piles novament perquè el virus hi és i ja sabem els costos i les conseqüències d’un altre confinament”, assegurava Pere Regull.