El primer dia del Vijazz Vilafranca 2023 ha deixat imatges de ple de gom a gom en tots els espais del festival. La gran resposta del públic assistent s’ha pogut veure tant en les activitats de tast, en els concerts, com en la fira de vins. Tot i que la prèvia del Vijazz Vilafranca va ser dijous al vespre amb l’Enojazz, el tret de sortida oficial l’han protagonitzat el cantant José James i el multiinstrumentista Alfa Mist a l’Escenari Jaume I, i Mar Serra Grup al Claustre Sant Francesc. Enguany la festa s’ha allargat fins a la matinada amb una de les novetats d’aquesta edició: el ViOFFJazz. L’espai ha acollit música electrònica de la mà de Jolly Damper i DJ Vicky Groovy. Avui l’activitat es reprèn a mitja tarda amb l’obertura de la fira de vins i una àmplia programació de tastos i concerts.

 

Vins i caves del Penedès maridats amb jazz internacional

La Rambla Nostra Senyora ha acollit fins la matinada el bullici dels assistents que han tastat les referències d’una vintena de cellers que enguany participen al Vijazz Vilafranca. Un públic que ha omplert de gom a gom la fira i que també ha gaudit de la programació del primer dia del festival. El Casal – Societat La Principal ha acollit diverses activitats en la Sala de Tast Ametller Origen, com la de la DO Cava amb Embotits Mallart o la dels cheescakes JonCake amb vins i caves del Penedès.

 

Amb el bon regust de l’Enojazz que van protagonitzar el trompetista, David Pastor, amb les dues big bans de l’Escola de Música Municipal Dolors Calvet, l’escenari principal de la plaça Jaume I ha acollit la virtuositat de dos grans noms del panorama jazzísitic internacional actual. La nit ha començat amb l’actuació del multiinstrumentista, raper i productor, Alfa Mist, que ha presentat el seu darrer treball Variables. Seguidament ha estat el torn del cantant, José James, que amb el seu darrer projecte On & On: José James Sings Badu, desafia el gènere en un homenatge a Erykah Badu.

 

Pel que fa al talent femení del cicle Elles i el Jazz, el Claustre de Sant Francesc ha estat escenari del concert de Mar Serra Grup. La pianista i compositora ha presentat al Vijazz Vilafranca el seu tercer treball Vivit. Enguany el festival s’ha allargat fins la matinada a l’Espai Vallformosa al Claustre dels Trinitaris. Aquesta edició acull una de les novetats del festival, el ViOFFJazz, una proposta basada en la música electrònica per atraure nous públics. Aquesta nit hi han actuat Jolly Damper i DJ Vicky Groovy.

 

Dos dies més de vi i jazz

La programació del Vijazz Vilafranca continua durant tot el cap de setmana amb tastos, ballades de swing, i concerts als dos escenaris característics del festival. Dissabte serà el torn de la cantant i pianista, Kandace Springs, el bateria, Mark Guiliana, i la trompetista i guanyadora recent del Premi Talent Emergent de l’Acadèmia de la Música Catalana, Alba Careta Group. També serà el torn del cicle Nous Talents al Centre de Dia Jaume Nicolàs on es podran veure els concerts finals del Barcelona Jazz Master – ESMUC amb Jordi Berni Trio i Carlos Vico Quintet. El festival el tancaran diumenge el mundialment reconegut baixista, Marcus Miller, a l’Escenari Jaume I i Alba Pujals Quinet al Claustre de Sant Francesc.

 

Encara es poden adquirir entrades de les activitats de pagament a la web del Vijazz Vilafranca www.vijazzpenedes.com.